Lyt til artiklen

Neymars støtte til den højreorienterede Jair Bolsonaro viser hans mangel på social bevidsthed, mener kritiker.

Den brasilianske fodboldstjerne Neymar har få dage før valget i Brasilien fået voldsom kritik for sin offentlige støtte til den yderste højrefløjs kandidat og siddende præsident, Jair Bolsonaro.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Torsdag lagde den 30-årige fodboldspiller en video ud på det sociale medie TikTok af sig selv, der storsmilende på en kontorstol danser med til en kampagnesang for Bolsonaro.

Med fingrene viser han tallet 22, der er Bolsonaros kandidatnummer til valget.

Foto: NELSON ALMEIDA, ANNE-CHRISTINE P
Vis mere

- Stem, stem og tryk bekræft til 22, det er Bolsonaro, lyder sangen, der er en reference til de elektroniske stemmemaskiner i Brasilien.

Jair Bolsonaro var hurtigt ude og retweete Neymars støtte, men mange andre brugere på sociale medier har udtrykt forargelse over, at Neymar bruger sin stjernestatus på den måde.

På TikTok har fodboldstjernen over otte millioner følgere, mens han har næsten 180 millioner følgere på Instagram og 58 millioner på Twitter.

Blandt kritikerne er den tidligere brasilianske angriber Walter Casagrande. I en klumme for UOL Esporte skriver han, at Neymar har "afsløret al sin inkohærens ... og hans mangel på social bevidsthed".

Han kritiserer Neymar for at give sin opbakning til "den mest fordomsfulde kandidat i Brasiliens politiske historie, og som har fremsat homofobiske, sexistiske og notorisk racistiske udtalelser".

Neymar har svaret igen på kritikken.

- De taler om demokrati og mange andre ting, men når nogen har en anden mening, bliver de angrebet af de selv samme mennesker, som taler om demokrati, skriver han fredag på Twitter.

Jair Bolsonaro er gået tilbage i meningsmålingerne, mens den folkelige opbakning til hans nærmeste rival, Luiz Inácio Lula da Silva, er stigende.

Brasilianerne skal sætte deres kryds søndag.

/ritzau/