Pieros Sotiriou scorede to mål, og 16 årig Mohamed Daramy blev historisk da FC København avancerede i DBU Pokalen mod Viby fra danmarksserien.

FC København havde ikke de store problemer, da holdet tidligt torsdag aften spillede sig videre fra tredje runde i DBU Pokalen.På udebane mod danmarksserieholdet Viby fra Aarhus vandt Ståle Solbakkens mandskab med 3-0.

Den cypriotiske angriber Pieros Sotiriou blev afgørende med de to første mål - et i hver halvleg.

FCK stillede ellers med en lang række reserver og unge spillere, men det forhindrede ikke holdet i at sætte sig tungt på opgøret, og det skortede ikke på store chancer til favoritten.

FCKs Rasmus Falk (33). Sydbank Pokalen: Viby IF - FC København i Viby Idrætspark, torsdag den 27. september 2018.. (Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2018) Foto: Ernst van Norde

Blandt andet angriberen Kenan Kodro misbrugte i helt fri position foran mål og fik ikke denne omgang oprejsning efter en svær start i klubben.

Viby formåede at holde stand i 27 minutter. Så fremtvang Rasmus Falk et straffespark, som Pieros Sotiriou udnyttede meget sikkert til 1-0, der også blev pausestillingen.

Hjemmeholdets angreb var meget sporadiske og aldrig rigtigt farlige, så man fornemmede, at FCK kunne cruise sejren hjem.

Efter 72 minutter forduftede den sidste snert af spænding, da Sotiriou i et flot angreb blev spillet fri i feltet, og han var igen meget sikker i sin afslutning.

Viby IF's Simon Møller og F.C. København's Ja Gregus Sydbank pokalen i Fodbold. Viby IF - F.C København. Viby Idrætspark 27 September, 2018.. (Foto: NORDE ERNST VAN/Ritzau Scanpix) Foto: NORDE ERNST VAN

Tre minutter før tid blev det 3-0 ved den indskiftede debutant Mohamed Daramy, der blot er 16 år. Han scorede i et tomt mål efter et kontraangreb. Dette var samtidig den yngste målscorer i FCKs historie.

Ud over ham gav Solbakken debut til U19-spillerne Niklas Vesterlund, Ahmed Daghim og Jacob Haahr.

Med sejren er FCK klar til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen.