De norske EM-drømme hænger i en tynd tråd, efter et taktisk velforberedt ungarsk mandskab torsdag aften tog det første stik i playoff-runden. Per-Mathias Høgmos mandskab tabte trods hjemmebanefordel 0-1 - og står dermed med svære vilkår før returopgøret.

Norge gik ellers ind til kampen med stor tro på at kunne bryde den slutrunde-forbandelse, der har varet i 15 år. Ikke siden EM i 2000 har holdet formåede at spille sig videre fra en kvalifikation. Men allerede efter 26 minutter så den forbandelse ud til at få endnu et kapitel.

Ungarns landstræner, Bernd Storck, havde noget overraskende valgt at give 21-årige Laszlo Kleinheisler debut fra kampens start - og det viste sig som en klog beslutning. Efter 26 minutter modtog midtbanespilleren bolden i feltet, og selvom hans afslutning egentlig ikke var af speciel høj kvalitet, formåede den norske målmand Ørjan Håskjold Nyland på mærkværdig vis kun at slå til bolden, så den røg ind i målet bag ham.

Målet fik Ungarn til at stille sig endnu længere tilbage i sin kompakte 4-4-2-opstilling, og nordmændene havde svært ved at nedbryde den disciplinerede ungarske defensiv. Trods en boldbesiddelse på 63 procent formåede Norge kun i få situationer at få Ungarns forsvar til at vakle.

En af de gange var efter 55 minutter, da Omar Elabdellaoui endelig slap igennem, men selvom han blev væltet omkuld i feltet, vinkede dommeren afværgende.

10 minutter før tid brændte det igen på i Ungarns straffesparksfelt. Denne gang var det gæsternes målmand Gábor Király, der var millimeter fra at fumle bolden ind i eget net - men heldigvis for den aparte målmand i de grå joggingbukser nåede en medspiller ned og sparke bolden væk på målstregen.

Endnu tættere på var de hårdt prøvede nordmænd to minutter før tid. Stefan Johansen brændte på det skammeligste, og selvom netop indskiftede Paal Andre Helland fik bolden forbi samtlige af Ungarns spillere på returbolden, fik han akkurat givet hovedstødet for meget kraft, så det ramte overliggeren i stedet for at gå i mål.

Dermed blev det ved 1-0-sejren til Ungarn, der bare skal holde føringen i returkampen søndag aften for at sikre deltagelse ved EM i Frankrig.