Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Manchester United kan ikke længere kalde sig den mest værdifulde klub i verden.

Torsdag har Brand Finance udgivet sin rapport om verdens 50 største fodboldklubber - og her er Manchester United efter lang tid blevet skubbet af duksepladsen.

I stedet er det den spanske kongeklub Real Madrid, der har overtaget pladsen som den mest værdifulde klub i verden. Det med en anslået værdi på 12,3 milliarder kroner - en stigning på hele 27 procent i forhold til 2018.

Manchester Uniteds værdi er over det seneste år faldet 5,8 procent, så klubben nu 'kun' er 11 milliarder værd.

Ifølge Brand Finances direktør Bryn Anderson er der en klar årsag til, at Real Madrid nu kan kalde sig den mest værdifulde klub i stedet for United.

»Real Madrid har i år bevist, hvorfor de er de sande konger af den verdensomspændende fodbold. De er ikke kun den mest værdifulde klub med det stærkeste brand - deres ejendomme også stadion er uden sammenligning,« siger han og fortsætter.

»Den mest succesfulde klub i Europa høster nu frugterne af det, de har sået over de seneste 10 års vilde præstationer på og udenfor banen.«

Den tredjemest værdifulde klub er spanske Barcelona, der er steget 11,8 procent i værdi over det seneste år - mens Bayern München kommer ind på fjerdepladsen.

Andre læser også