På to mål i første halvleg grundlagde Schweiz fundamentet for at slå Portugals europamestre i Basel.

Basel. Portugals europamestre har fået en dårlig start i sin VM-kvalifikationsgruppe.

På forhånd var det forventet, at portugiserne skulle kæmpe med Schweiz om en gruppens førsteplads, der som den eneste giver en direkte VM-billet. Netop Schweiz vandt tirsdagens opgør mellem de to mandskaber med 2-0 på hjemmebane.

Schalkes stortalent Breel Embolo scorede kampens første mål efter 24 minutter, og Admir Mehmedi fordoblede føringen seks minutter senere.

Portugal havde ikke held til at svare tilbage, og holdet savnede i den grad Cristiano Ronaldo, som har været uden siden sin skade i EM-finalen.

I kampens overtid kom der lidt malurt i bægeret for Schweiz, da midtbaneslideren Granit Xhaka fra Arsenal blev udvist.

I en anden af gruppens to kampe lykkedes det for Færøerne med den danske træner Lars Olsen på sidelinjen at få 0-0 hjemme mod Ungarn.