Arkivfoto: FC København fans står i kø ved Parken
Arkivfoto: FC København fans står i kø ved Parken Foto: Marie Hald

Det var i strid med loven om etnisk ligebehandling, da nogle fodboldfans med ikke dansk-klingende navne sidste år fik besked fra FCK om, at deres billetter til Champions League ville blive annulleret, fordi deres navne kunne tyde på, at de måske var fans af et af modstanderholdene.

Sådan lyder afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet. Sagen havnede på nævnets bord, fordi en række fodboldfans klagede over den mail, som FCK sendte til dem, efter at de havde købt billet til en af klubbens kampe i Champions League.

»Desværre vil dit billetkøb blive annulleret af sikkerhedsmæssige årsager,« lød det fra FCK til en række fans med ikke dansk-klingende navne.

Og det er i strid med loven om etnisk ligebehandling, fordi gruppen af fodboldfans ifølge Ligebehandlingsnævnet indirekte blev afvist på grund af deres etniske oprindelse.

Nævnet understreger, at FCK ved at anvende kriteriet »ikke dansk-klingende navne« i udvælgelsen ikke opnåede den ønskede sikkerhed. Derfor har FCK udsat klagerne for indirekte diskrimination på baggrund af etnisk oprindelse.

FCKs begrundelse for at annullere billetkøbene var, at købere med ikke dansk-klingende navne kunne risikere at være fans af et af de hold, som klubben skulle møde i Champions League - og de skulle af sikkerhedsmæssige årsager ikke sidde sammen med FCK-fans, men i stedet købe billet til udebaneafsnittet gennem de udenlandske klubber.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.