En trænerfyring kan i nogle tilfælde skabe utilfredshed hos et hold. Det er dog ikke tilfældet i Næstved Boldklub, der mandag fyrede sit tyske trænerpar.

For efter fyringen har flere af klubbens spillere luftet deres utilfredshed med de forhold, der har været i 1. divisionsklubben siden årsskiftet under Maximilian Dentz og Philipp Sternitzkes ledelse.

»For mit eget vedkommende har det seneste halve år været helt katastrofalt på grund af de tyske trænere, så jeg er rigtig glad for, at de nu er væk,« siger Næstved-forsvaren Jesper Christiansen til Sjællandske Nyheder.

Avisen skriver, at mandagens fyring ifølge flere Næstved-spillere blandt andet hænger sammen med en ubehagelig omgangstone fra trænerne.

Arkivfoto: Tilskuere til kampen mellem Næstved BK og Skive IK søndag den 27. september 2015 på Næstved Stadion.
Arkivfoto: Tilskuere til kampen mellem Næstved BK og Skive IK søndag den 27. september 2015 på Næstved Stadion. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

Især Næstved-angriberen Ahmed Hassan følte sig udset som et offer af den tyske cheftræner Dentz.

Han fortæller til Sjællandske Nyheder, at han flere gange har oplevet at blive svinet til foran resten af truppen, hvor der blev sagt ting om ham som person.

»Det har været så slemt, at jeg overvejede at melde mig syg på et tidspunkt. Jeg har været tæt på at gå ned med en depression, fordi jeg ikke kunne se nogen ende på det her,« siger Ahmed Hassan til avisen.

Angriberen fortæller videre, at han oplevede, træneren havde nogle tydelige favoritter i truppen, som han altså ikke var en del af.

Siden den nuværende sportschef i OB, Michael Hemmingsen, forlod trænersædet i Næstved Boldklub sidste sommer, har der været godt gang i svingdøren hos den sydsjællandske 1. divionsklub.
Siden den nuværende sportschef i OB, Michael Hemmingsen, forlod trænersædet i Næstved Boldklub sidste sommer, har der været godt gang i svingdøren hos den sydsjællandske 1. divionsklub. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Mandagens fyring af Maximilian Dentz er det fjerde trænerskifte i den sydsjællandske klub på blot lidt mere end et år.

I juni 2019 sagde Næstved nemlig farvel til Michael Hemmingsen, der siden blev sportschef i OB. Efterfølgende blev også Per V. Hansen Dos Santos fyret i august efter blot to kampe i trænersædet.

Igen i november sagde De Grønne fra Næstved så farvel til Fernando De Argila, inden det altså blev Maximilian Dentzs tur mandag.

Femte træner siden juni 2019 bliver klubbens tidligere assistenttræner Kenneth Gangsted, der tager over i de sidste otte kampe i NordicBet Liga, hvor Næstved ligger nummer 11 med seks point op til stregen.