Ti af positionerne på landsholdet giver sig selv mod Finland.

Målmand Schmeichel, forsvarerne Wass, Kjær, Christensen og Mæhle, midtbanespillerne Højbjerg, Eriksen og Delaney samt de offensive spillere Braithwaite og Poulsen er alle så godt som sikre startere, og det efterlader kun en plads at kæmpe om – manden i front.

Fire spillere bejler til nier-positionen.

I testkampen mod Tyskland fik Yussuf Poulsen chancen fra start, mod Bosnien-Hercegovina få dage efter var det Kasper Dolberg, som i pausen af den kamp blev skiftet ud med den senere målscorer Andreas Cornelius, og alligevel ligger det nok til mest af alt til Jonas Wind, der i marts brillerede med fine præstationer i VM-kvalkampene.

»Jeg håber da, at det bliver mig, der bliver valgt til at starte inde, men vi må se på det. Vi har mange dygtige offensive spillere, som også kan spille den position, som jeg gerne vil spille, så vi må se på det. Der er stadig nogle træninger tilbage, hvor man kan vise sig frem, så jeg håber at gøre det og er dygtig nok til, at det er mig, der bliver valgt,« siger Jonas Wind og tilføjer:

»Jeg ser angriberpositionen som åben, og jeg må bare så vidt muligt prøve at tage den til træning og gøre det så godt som muligt til kampene. Jeg har ikke fået nogen indikation på, at det bliver mig, men jeg har heller ikke hørt det modsatte, så jeg må bare prøve at gøre mit bedste.«

Yussuf Poulsen med de langt flere landskampe på cv'et bejler også til opgaven som frontløber.

Mod Tyskland var han målscoreren i 1-1-kampen, men den kasse kom, efter at han i anden halvleg var rykket tilbage på kantpladsen, han altid spiller i den rødhvide dragt.

Yussuf Poulsen vil helst spille som forreste angriber.
Yussuf Poulsen vil helst spille som forreste angriber. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

I klubregi er han ellers altid placeret på den plads, der er tvivl om på landsholdet.

»Det er det, der er min normale position og har aldrig været det på noget tidspunkt på landsholdet. Jeg tror, at det var første gang mod Tyskland, at jeg startede inde på den position i de flere end 50 landskampe, jeg har spillet. Jeg synes, at jeg kan spille alle tre positioner oppe foran,« siger han og fortæller om målet mod Tyskland, hvor han trak ind fra kanten og scorede centralt i banen.

»Det var efter en omstillingsmulighed, så jeg synes ikke, at det siger så meget i forhold til det kampbillede, vi havde mod Tyskland, fordi vi ikke har bolden overhovedet i første halvleg. Jeg rørte bolden tre gange, den ene gang var oppe på den sidste tredjedel. Så jeg synes ikke, at jeg fik spillet det så meget, som jeg gerne,« siger RB Leipzig-profilen og fortsætter:

»Det er ikke, fordi jeg ikke vil spille de andre positioner, og det er ikke, fordi jeg siger, at jeg skal spille som nier. Jeg vil helst bare gerne spille, det er førsteprioriteten, men der er bare nogle ting i den position, som er nemmere, fordi jeg spiller den til hverdag.«

Svaret har vi alle om få dage.