Presset var stort, men Nadia Nadim leverede varen.

Den danske fodboldtjerne, der har været meget udskældt for sin rolle som VM-ambassadør for Qatar, er tilbage på banen efter en lang pause forårsaget af en grim knæskade.

'Lægerne siger, at de ikke har set loget lignende', fortalte agenten B.T. i slutningen af maj, og kort efter gjorde den 34-årige angriber comeback - og natten til søndag scorede hun så sit første mål efter skaden.

Ved stillingen 1-2 kunne Nadim udlignede med 25 minutter tilbage af Racing Louisvilles opgør mod Angel City, og det gjorde hun iskoldt. Hun var blevet skiftet ind kort forinden.

Det blev dog ikke det eneste straffespark i opgøret, for i kampens tillægstid fik modstanderne ligelede en mulighe fra 11m-pletten og udnyttede den.

Dermed blev det til et nederlag for trængte Racing Louisville, der har haft svært ved at skrabe point sammen i den bedste amerikanske fodboldrække for kvinder.

Udover kapløbet for at komme i slutpillet, så har Nadim sin eget kamp mod uret.

Hun forsøger nemlig at nå med i Lars Søndergaards EM-trup, der udtages torsdag. Her håber hun at blive en del af den gruppe, der først skal sætte dansk tilskuerrekord for en kvindekamp, når Danmarks kvinder møder Brasilien i Parken og senere spiller EM i England.

Det starter i juli, og landstræneren har åbnet døren for den omdiskuterede angriber, der nu ikke har flere kampe at vise sit værd før udtagelsen.

Landstræner Søndergaard vil dog meget gerne have lukket sagen om Qatar-forbindelsen - læs mere her