Regnen føg ind over Københavns Lufthavn og tunge grå skyer hang i himlen, men sent lørdag eftermiddag kom der alligevel et stort lyspunkt rullende ind foran terminal 2.

Først trådte Pernille Harder ud af bussen, så Nadia Nadim og pludselig kom også Sanne Troelsgaard til syne. Alle glade og ved godt mod. Sådan så det i hvert fald ud.

Til glæde for både spillere og DBU nåede Spillerforeningen og fodboldbundet fredag nemlig frem til en delaftale, der betyder, at det danske kvindelandshold alligevel spiller VM-kvalifikationskamp mod Kroatien på tirsdag.

Derfor rejste de danske kvinder sammen med ledere og trænere i går til Kroatien. Og det var noget som landsholdsstjernen Nadia Nadim var rigtig glad for. Hun er ikke bange for, at den igangværende konflikt med DBU vil resultere i en trykket stemning under opholdet i Kroatien.

»Det kommer til at gå helt fint. Der er intet problem, og jeg er rigtig glade for de folk, der er omkring os. Dem har vi kendt i mange år, og vi kæmper for det samme: At komme med til VM og OL.,« siger hun.

Nadia Nadim var tydeligvis både lettet og glad for endelig at stå i lufthavnen. For som hun selv sagde, så er det fodbolden, der er det vigtigste, sådan har det altid været for hende.

 

Hvor langt er I klar til at strække jer for at få jeres vilje omkring en landsholdsaftale?

»Det er et svært spørgsmål. Nu har vi vist, at vi har et stærkt sammenhold, og jeg føler, det, vi har forlangt, har været fair. Men for mig har deltagelsen ved VM og i OL den højeste prioritet. For fodbolden er altid det vigtigste og har altid været. Men jeg ved ikke, hvor langt vi vil gå,« fortalte Nadia Nadim.

Og der i lufthavnen foran check-in skranke nummer 82 ligner Nadia Nadim også den person, som hun altid har gjort. En kvinde med gåpåmod, passion og kærlighed til fodbold. Man kan ikke ane på hende, at en af de største konflikter i dansk kvindefodbold florer netop nu.

Fortryder du, at I ikke mødte op til træning før Sverige-kampen, så den kunne være spillet?

»Nej, det vil jeg ikke sige. Sket er sket, og nu skal vi bare videre. Det nytter ikke så meget at tænke på de ting, man skulle have gjort. Sådan er jeg som menneske, jeg kommer hurtigt videre og fokuserer på næste skridt,«  siger Nadia Nadim.

Under EM i sommers, hvor Nadia Nadim var en af de spillere, der sikrede Danmark den flotte sølvmedalje, var det tydeligt, at kvindefodbolden i Danmark blomstrede. Kvindespillerne blev til idoler. Og til spørgsmålet, om Nadia Nadim er bange for at miste den støtte og opbakning, som kvinderne har kæmpet sig til, er svaret klart.

»Nej, jeg håber ikke, vi mister noget af den opbakning, som vi har fået. Jeg håber ikke, at den her konflikt fører til det, og det tror jeg heller ikke på,« siger hun.

Men hvad vil det så betyde for kvindefodbold i Danmark, hvis I bliver udelukket fra VM og OL som følge af den aflyste Sverige-kamp og konflikten?

»Det vil bombe kvindefodbolden helt tilbage til stenalderen, og det vil være super ærgerligt for fremtidige generationer, for Danmark og for DBU. Nu har vi kæmpet så meget for at nå der til, hvor vi er i dag,« siger Nadia Nadim.

Landstræner Søren Randa-Boldt fortalte under træningen fredag i Ballerup, at et skrivebordsnederlag til Sverige vil gøre, at Danmark får lang vej til VM. Derfor bliver hvert et point fra nu af vigtigt i kampen om at nå til verdensmesterskaberne. Kampen mod Kroatien på tirsdag er derfor en kamp, der skal vindes. Men konflikten har kostet. Forberedelserne har nemlig ikke været helt så gode, fortæller Nadia Nadim.

»Vi har haft mindre tid til at forberede os, og vi kunne godt være forberedt bedre. Søren har desværre haft mindre tid til at præge holdet i den retning, han gerne vil. Men man kan ikke altid få det, som man gerne vil have det. Og så må man gøre sit bedste ud fra det, man har.«

Danmark spiller mod Kroatien på tirsdag klokken 18. UEFA er stadig i gang med at undersøge, hvad konsekvens Danmark skal rammes af som følge af den aflyste Sverige-kamp.