Nicklas Bendtner var søndag tilbage på banen for Rosenborg. Og så han ikke en smule mere trænet ud end normalt?

Den 31-årige Rosenborg-spiller ser på visse billeder en hel del større ud på overkroppen end tidligere.

Og spørger man Thomas Jørgensen, der er personlig træner for Nicklas Bendtner, så er der noget om snakken.

Mens Bendtner afsonede 50 dage med fodlænke som følge af sin voldsdom fra starten af januar, trænede han dagligt tre til fire timer hos Thomas Jørgensen i Pro Treatment faciliteter i Dragør. Træk i pilene på billedet herunder og se Nicklas Bendtner før og nu:

»Han er blevet stærkere. Han vejede faktisk mere, da han startede sin træning herude i januar, end da han tog herfra. Der har været en ret tydelig ommøblering af kiloene. Men det er klart, når man træner tre-fire timer hver dag. Så sker der noget,« fortæller Thomas Jørgensen.

Han har arbejdet løs med Nicklas Bendtner, siden han var 18 år og spillede i Arsenal. Derfor er han måske den, der kender Bendtners krop bedst foruden hovedpersonen selv.

Bendtner har indledningsvist arbejdet meget på at opbygge sin muskulatur, inden han fik lov til at lave en del cardiotræning på blandt andet en spinningcykel.

I Rosenborg er Bendtner dog en anelse presset, da klubbens nye træner, Eirik Horneland, gerne vil spille med et offensivt presspil. Og det kniber for den store angriber. Herunder kan du se Nicklas Bendtner fra Rosenborgs træningslejr i Spanien kort inden sæsonstart:

»Han er en station, han er stærk i feltet, han er et af de sikreste våben, når der dumper en bold ned foran ham. Men han er simpelthen for stor til at være den perfekte presspiller. Det ville han stadig være, hvis han var seks-otte kilo lettere,« siger Thomas Jørgensen og fortsætter:

»Det kræver små vendinger, at han bremser hurtigt op, kan accelerere hurtigt igen - ideelt set en lille, hurtig karl. Når man vejer 95-96 kilo, så er det meget, men han kan bare ikke veje mindre. Han vejede faktisk mere i Juventus, end han gør nu.«

Thomas Jørgensen er dog overrasket over Nicklas Bendtners evne til at komme i form. Det er han blevet hver gang, de to arbejde sammen.

»Han har altid været ekstremt god til at komme i god, fysisk forfatning. Det er lidt snyd, når man kigger på andre, der nogle gange løber rundt med en masse skavanker. Han er et gudsbenådet talent, når det kommer til atletiske egenskaber.«

»Det så jeg også, da jeg var med ham fra starten i Arsenal. De sagde, han var i toppen i test, når det kom til eksplosivitet, vendinger, i sprint over fem, 10 og 20 meter. Det vidner om en agility, som er meget unik,« siger Thomas Jørgensen.

Af den årsag har Nicklas Bendtner gennem sin karriere været skånet for at lide af de helt store skader.

»Han har lidt småting, hvilket er helt klassisk for en stor angriber. Han har historisk set lidt med lysken og lidt med et springerknæ, hvilket er helt klassisk for hans type, men det er ikke noget, der har holdt ham ude længe.«

»Og så finder du sjældent en gut over 1.90, der ikke har lidt med ryggen en gang i mellem,« fortæller Thomas Jørgensen.