Hvorfor vil FC København op til aftenens kamp i Europa League-kvalifikationen mod det finske hold KuPS ikke fortælle offentligheden om omfanget af den skade, som Nicolaj Thomsen forleden pådrog sig i en træningskamp mod CSKA Moskva?

Det kan undre, men ifølge FCK-pressechef Jes Mortensen er der en god grund.

»Det vi gjorde, da de her regler (EU's nye persondataforordning, red.) kom, var at vi tog kontakt til Divisionsforeningen og juristerne derinde, for at høre, hvordan vi egentlig skal forholde os til det her. Vi vurderede, at der kunne være en risiko for, at sådan noget som omtale af skader og præcise diagnoser på dem, kunne være omfattet af de her regler. Det var også det svar vi fik tilbage, at det skulle man være varsom med,« siger Jes Mortensen i en FCK-podcast.

Nicolaj Thomsen er ude de næste par uger.
Nicolaj Thomsen er ude de næste par uger. Foto: GEORGI LICOVSKI
Vis mere

I samme podcast fortæller Jes Mortensen, at det fremadrettet kun er spilleren selv, der må forklare sig.

»Grunden er jo, at man skal beskytte personfølsomme oplysninger rigtig godt og der kan skader jo høre under. Det vi så i stedet vil gøre er, at vi deler, at en spiller er skadet og hvor længe vi forventer han er ude. Men vi går ikke specifikt ned i diagnosen,« siger han.

Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen bekræfter overfor B.T., at Superliga-klubberne har diskuteret EU's nye persondataforordning.

»I disse samtaler har vi anbefalet klubberne at indrette prasksis efter de nye regler,« siger Claus Thomsen, der mener, at der ikke er tale om, at man har givet klubberne en form for 'mundkurv' på.

FC København har meldt ud, at Nicolaj Thomsen er skadet og vender tilbage om to til tre uger, men mere kommer der altså ikke frem om midtbanespilleren, som den københavnske klub altså må undvære lidt.