11 minutters spilletid i tre kampe i Premier League. Det er, hvad det er blevet til for franske Morgan Schneiderlin i denne sæson, efter Jose Mourinho har overtaget tøjlerne i Manchester United. Derfor er den defensive midtbanespiller nu meget tæt på at realisere et skifte til Everton efter bare halvanden sæson i United.

Den 27-årige Schneiderlin, der i sommeren 2015 blev hentet i Southampton af Louis van Gaal, spillede sidste sæson 29 kampe i Premier League, så han er gået fra at være næsten fast mand i startopstillingen til at være marginalspiller under Mourinho.

Det har franskmanden ikke overraskende været mindre tilfreds, og nu ser det ud til, at han får opfyldt ønsket om mere spilletid - bare i Everton i stedet. Dermed bliver han genforenet med Ronald Koeman, som han også havde som manager i Southampton.

Efter forhandlinger er man nu nået frem til en pris på 22 millioner pund (189 mio. kr.), og med eventuelle bonusser kan prisen nå op på 24 mio. pund, og dermed vil Mourinho nærmest få det samme for midtbanespilleren, som hans forgænger i sin tid betalte for ham i Southampton. Ikke dårligt for en spiller, som han tilsyneladende ikke havde rigtigt havde brug for.

Alligevel ved portugiseren ikke helt hvilket ben, han skal stå på.

»Inden kampen (mod Hull tirsdag aften, red.) fortalte Mr. Woodward (United-direktør, red.) mig det, så jeg er ked af det og jeg er glad. Ked af det fordi jeg kan lide ham, ked af det fordi han kunne have været en mulighed for os i løbet af en lang sæson. Jeg er glad, fordi det er, det han gerne vil: at spille hver eneste kamp. Han vil gerne være en vigtig spiller på holdet, så hvis det er det her, han gerne vil, så er jeg glad på vegne af en dygtig professionel spiller, som jeg kun har godt at sige om,« lød det fra Mourinho til The Telegraph.

Udover Schneiderlin skulle Ronald Koeman ifølge avisen også være meget interesseret i at hente hollandske Memphis Depay fra Uniteds overskudslager, men her kniber der åbenbart med at blive enige om prisen.

Andre læser også