Det er slut. Jose Mourinho er – for anden gang – blevet fyret i Chelsea.

Det bekræfter Chelsea selv, efter at flere medier i første omgang havde været ude med nyheden, blandt andet BBC og franske Canal+.

Chelsea kalder ham den mest succesfulde manager i klubbens historie:

»Men både Jose og bestyrelsen mener, at resultaterne ikke har været gode i denne sæson, og at det er ikke begge parters interesse at skilles,« skriver klubben på sin hjemmeside.

Fyringen kommer efter enrædselsfuld start på sæsonen. Ja, den dårligste nogensinde for et forsvarende mesterhold. Chelsea ligger på en 16.-plads i Premier League – kun et point fra nedrykning.

Hele ni kampe har Chelsea tabt indtil videre i denne sæson, hvor holdet dog er gået videre på en førsteplads fra sin Champions League-gruppe.

Jose Mourinhos sidste kamp blev altså mandagens 1-2-nederlag til Leicester, hvor manageren efterfølgende gav spillerne en stor del af skylden for de dårlige resultater. De skulle have 'forrådt' hans taktik.

Han fastslog dog efterfølgende, at han gerne ville blive i klubben.

»Jeg har tydeligvis ingen tvivl. Og jeg tror, at I kender mig godt nok til at vide, at jeg ikke er bange for en stor udfordring. Jeg vil gerne blive. Jeg håber, at hr. Abramovich og bestyrelsen vil have mig til at blive. For det vil jeg gerne,« sagde Jose Mourinho.

Bestyrelsen i Chelsea har dog ikke delt den opfattelse.

Fyringen kan blive omend meget dyrt for Chelsea-ejer Roman Abramovich. Avisen Daily Mail skrev forleden, at han skal punge ud med intet mindre end 400 millioner kroner til Jose Mourinho i tilfælde af en fyring (opdateret: BBC-chefen Dan Roan skriver, at tallet formentlig er tættere på 12 millioner pund, lidt over 120 millioner kroner). Ikke mindst fordi managerens kontrakt blev forlænget så sent som i sommer - kort efter at det engelske mesterskab blev sikret.

Det er anden gang, at Jose Mourinho bliver fyret i Chelsea. Første gang var i september 2007.

Chelsea skriver torsdag, at klubben ikke har yderligere kommentarer, indtil en efterfølger er fundet.

Andre læser også