Kasper Hjulmand og FC Nordsjælland gik mandag hver til sit. Og afslutningen på samarbejdet kan vække genklang rundt omkring i Europa.

Det mener Danmarks tidligere landstræner Morten Olsen.

»Der skal nok være bud efter ham, det er der ingen tvivl om.«

Morten Olsen vil ikke udtale sig om de rygter, der er vedrørende konkrete klubber, som Hjulmand kan ende i, men han kalder Kasper Hjulmand for én af Danmarks bedste trænere.

Hvad fremtiden bringer for Kasper Hjulmand er uvist, men der skal nok være bud efter ham, mener tidligere landstræner Morten Olsen.
Hvad fremtiden bringer for Kasper Hjulmand er uvist, men der skal nok være bud efter ham, mener tidligere landstræner Morten Olsen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er sådan med trænere nu om stunder, at klubberne går efter folk, som har haft succes. Altså folk, som har vundet, men også efter folk, som dikterer en specifik form for fodbold. Og med de filosofier Kasper har, vil han i topfodbolden passe ind mange steder. Han er en kanon dygtig træner, det har han også vist med at gøre unge spillere bedre -  selvfølgelig ikke alene - men han har gjort et kanon job i Nordsjælland,« siger han og henviser til Hjulmands mesterskab med FC Nordsjælland i 2012 og den 'moderne fodbold', som Hjulmand har dikteret i klubben.

»Der er ingen tvivl om, at det vækker genklang rundt omkring i Europa.«

B.T. har tidligere beskrevet, hvordan Brøndby længe har været ude efter Hjulmand.

»Nej, jeg vil ikke udelukke noget og heller ikke at træne danske klubber. Jeg kan ærligt sige, at jeg ikke har truffet min endelige beslutning,« sagde Hjulmand for nylig.

 
Transfervinduet kigger blandt andet på Kasper Hjulmands pludselige stop i FCN, og derudover er der Brøndby-snak, Robert Skov og Andreas Skov
Vis mere

Morten Olsen bor og har boet i Belgien i mange år, ligesom han tidligere har spillet for én af landets storklubber Anderlecht.

Netop Anderlecht havde Kasper Hjulmand en aftale på plads med i januar, men klubberne kunne ikke blive enige om en overgangssum.

»Normalt snakker jeg overhovedet ikke om ting, som ikke er gået igennem, for så kunne man ikke lave andet. Men det står alle steder. Det var gjort, og så er der et sted i den sidste proces mellem klubberne, hvor det glippede. Så derfor står jeg her nu,« sagde Kasper Hjulmand efter det glippede skifte og tilføjede:

»I går var jeg lidt tom indeni. Det var en stor mulighed, der missede, og det tror jeg også, den pågældende klub synes. Det er sådan, det er.« Anderlecht ansatte i stedet Fred Rutten som træner.

Han efterlader FC Nordsjælland i mesterskabsslutspillet, hvor klubben ligger nummer seks.