Den tidligere danske fodboldlandstræner Morten Olsen mistede onsdag aften sin ven gennem mange år.

Målmandslegenden Lars Høgh sov nemlig stille ind efter en kamp mod kræft i bugspytkirtlen i omkring tre år. Derfor var det en meget påvirket Morten Olsen, som B.T. fangede over telefonen.

»Det er så trist lige nu. Det er uretfærdigt, og det er svært at rumme,« siger den 72-årige tidligere fodboldstjerne og fortsætter:

»Jeg var glad for at have ham som en del af teamet, da jeg var landstræner. Selvfølgelig grundet hans kompetencer som målmand, men også som menneske. Jeg er stolt over at kunne kalde ham for min ven.«

Morten Olsen og Lars Høgh sammen under en landsholdsamling.
Morten Olsen og Lars Høgh sammen under en landsholdsamling. Foto: Claus Bech
Vis mere

Morten Olsen beskriver Lars Høgh som et nærværende menneske, som omfavnede alle, han mødte på sin vej. Han mener, at den afdøde OB-legende havde nogle enestående menneskelige egenskaber.

Og så fortæller den tidligere Anderlecht- og FC Köln-forsvarsspiller, at han har holdt kontakten med Lars Høgh ved lige, selvom det efterhånden er længe siden, de var en del af landsholdet sammen.

»Ja, det ligger lidt i ordet ven, at vi har holdt kontakten. Vi havde mange fælles interesser. Han elskede eksempelvis også musik, men vores primære interesse var naturligvis fodbolden.«

»Vi kom også sammen i private anledninger som fødselsdage. Jeg talte sidst med Lars for nogle uger siden i forbindelse med hans bogrecception, som jeg desværre ikke kunne deltage i.«

Morten Olsen og Lars Høgh var ligeledes venner privat.
Morten Olsen og Lars Høgh var ligeledes venner privat. Foto: Claus Bech
Vis mere

Ud over at arbejde sammen som målmandstræner og landstræner har Morten Olsen og Lars Høgh ligeledes spillet sammen på banen. De var blandt andet en del af den berømte trup, som repræsenterede Danmark ved vores første VM-slutrunde i 1986. Her nåede landsholdet frem til 1/8-finalen, hvor Spanien blev endestationen.

Med 817 førsteholdskampe for OB samt en VM-oplevelse i bagagen er der ingen tvivl om, at Lars Høgh var en fremragende målmand. Og Morten Olsen understreger, at han aldrig mistede sine kompetencer.

»Det var mig, som ringede til Lars i 2007 og fik ham ind omkring landsholdet som målmandstræner. Det gjorde jeg selvfølgelig, fordi jeg kendte til hans kvaliteter. Han mødte da også ind med en stor faglighed fra første dag af.«

Den nu afdøde målmandslegende har prøvet mere end de fleste og mødt mange mennesker på sin vej. Derfor er den tidligere landstræner overbevist om, at der er flere, der har det som ham i disse dage.

»Du kan høre på mig, hvordan jeg har det. Og jeg tror ikke, at jeg er den eneste, som er trist og påvirket lige nu. Det lyser igennem, hvad Lars har betydet for mange mennesker og fodbolden herhjemme,« lyder det afsluttende fra Morten Olsen.

62-årige Lars Høgh efterlader sig konen Tine, datteren Josefine, sønnen Jonas og tre børnebørn.