Den tidligere landstræner, Morten Olsen, er meget imponeret af Christian Eriksen, som tirsdag runder sin kamp nummer 75 i playoff-returkampen om at komme til VM i Rusland til næste år.

Navnlig er det imponerende, at Christian Eriksen har nået de 75 landskampe i en alder af 25, mener Morten Olsen.

»Det har kun taget ham syv-otte år at nå de 75 kampe. Vi andre måtte bruge det dobbelte, og det siger også lidt om hans kvalitet,« siger Morten Olsen til TV2 Sport.

 
Zak Egholm har interviewet Åge Hareide om det danske landsholds potentiale.
Vis mere

Han fortæller også, at han opdagede Christian Eriksen på Danmarks U18-landshold i en kamp mod Frankrig i Nakskov. Fire måneder senere fik han debut på A-landsholdet. Det var i 2010.

Den nu 68-årige Morten Olsen nåede selv at spille 102 landskampe, og han spillede for Danmark under tre slutrunder - EM i 1984, VM i 1986 og EM i 1988.

»Jeg husker tydeligt, da jeg selv spillede min kamp nummer 75. Det var 5-1-kampen i Oslo, der gjorde, at vi kom til VM i 1986, så den kære Christian Eriksen er under pres,« siger den forhenværende landstræner.

Lørdagens kamp i Parken sluttede 0-0, så Danmark kommer til VM med sejr eller uafgjort med målscoring. Irland skal vinde. 0-0 betyder forlænget spilletid og eventuelt straffesparkskonkurrence.