Morten Olsen fastslår, at 'den røde tråd' ikke handler om det danske A-landshold.

Det var blandt andre på landstræner Morten Olsens initiativ, at DBU iværksatte 'Den røde tråd' - det koncept, som danner grundlag i uddannelsen af Danmarks unge spillere.

Men siden 2005, hvor konceptet blev offentliggjort, er der sket meget på fodboldens taktiske tegnebræt. Det erkender landstræner Morten Olsen, som peger på, at også 'Den røde tråd' har udviklet sig.

En udvikling, der blandt andet er kommet til debat i bt.dk's debatprogram Mandagstræner, hvor fadderen til 'Den røde tråd' Keld Bordinggaard var i studiet for at diskutere konceptetes bæredygtighed otte år efter, det blev skrevet. En bæredygtighed, landstræner Morten Olsen stadig synes holder.

- 'Den røde tråd' er blevet opdateret, og bliver det faktisk hele tiden, siger Morten Olsen.

- Den handler jo ikke om at spille 4-3-3, hvilket ofte bliver misforstået i medierne. 'Den røde tråd' handler om at blive uddannet individuelt i en holdsport; det handler ikke om, hvordan A-landsholdet spiller fodbold, siger han og fortsætter:

- Den handler om, hvordan man bedst får nogle værktøjer i unge spillere i løbet af nogle år, så de bliver teknisk og taktisk bedre. Det gør man primært ude i klubberne, og så matcher vi dem ved U-landsholds-samlingerne, siger Olsen

- Det fantastiske er, at det startede som DBUs talentudvikling og er nu blevet til hele Danmarks talentudvikling, siger landstræneren og peger på, at et fodboldhold i dag skal være noget nær komplet i evnen til at spille på omstillinger samt at være i boldbesiddelse.

- Et tophold skal kunne alt i dag. Det er ikke nok at være omstillingshold, man skal også være god i boldbesiddelse, og der skal være større fleksibilitet i angrebsspillet. Man skal have tre-fire angribere, der skifter plads hele tiden, og en konstant forsvarsblok på en fire-fem spillere, fordi man skal være rustet, når man taber bolden, siger han.