Han var indbegrebet af fair play. AGFs smilende innnerwing i guldalderen, Aage Rou Jensen, er død, 84 år.


Han var anfører for det hold, der startede Århus-klubbens storhedstid midt i 50erne. Arbejdsom på banen og altid optimistisk gik han i spidsen for et godt, sammentømret hold, som alle hold i Danmark havde svært ved at slå.

Folk strømmede til Århus Stadion for at se ham og de spillere, som alle kendte navnene på.

Også internationalt kunne de gøre sig, og i 1961 nåede AGF kvartfinalen i Europa Cup’en, der i dag hedder Champions League.

Han startede og sluttede med at spille fodbold i AGF, og det lå ham fjernt at rejse til udlandet. Bologna, Le Havre og Coventry gav ellers attraktive bud, men han ville ikke forlade AGF og Ceres Bryggerierne, hvor han var direktionssekretær.

Helt fra den tid, AGF spillede på banerne ved Dalgas Avenue, var han med, og som otte-årig var han på klubbens drengehold. Da klubben flyttede til det nuværende anlæg i Fredensvang i 1941, blev hans far, Ras Rou, dets bestyrer, og masser af fodbolddrenge har mødt hans hårde, men kærlige hånd og ansvar for de velplejede baner.

Aage Rou var 17 år, da han debuterede på AGF’s divisionshold. Der spillede han, til han blev 38 år.

11 sæsoner i træk var han med i samtlige kampe. Det blev til 410 kampe og 89 mål i den hvide trøje, i mange år som anfører.

Fire gange var han med til at vinde Danmarksmesterskabet (1955, 1956, 1957 og 1960) og tre gange pokalturneringen (1955, 1957 og 1960). Som den første blev han kåret til årets pokalfighter i 4-0-sejren over Aalborg Chang i 1955.

Han var 20 år, da han første gang kom på landsholdet i en hjemmekamp mod Norge. Han var reserve ved  OL i 1952 og nåede 30 landskampe, 12 som anfører.

Flere gange blev Aage Rou kåret til årets idrætsmand i Århus.

Han blev et symbol på de værdier, AGF gerne vil stå for: Høj sportslig standard og fair optræden.

Efter den aktive karriere var han i nogle år formand for AGFs fodboldafdeling.

I de sidste år levede Aage Rou et stille liv på plejehjem.