Ingen - ud over Nicklas Bendtner - ved, hvad han havde indtaget, da han natten til søndag ragede uklar med en taxichauffør i København. Men faktum er, at chaufføren endte på Rigshospitalet med en brækket kæbe, og at Bendtner efterfølgende er blevet anmeldt for vold.

Det er langtfra første gang, at Bendtner kommer i klammeri i nattelivet. Tidligere har fodboldspilleren sagt til Euroman, at han har brugt alkohol som en flugt:

»Jeg kan i hvert fald se, at min escape var lidt old fashioned, når noget nagede. Hvis det kom for tæt på, og jeg pludselig kunne føle en masse eller var nedtrykt, tyede jeg til alkohol. De uheldige situationer i min fortid er nærmest uden undtagelse opstået i forbindelse med, at der har været noget at fejre, eller noget jeg har været trist over.«

Fornuften ryger

Men hvorfor ender Bendtner gang på gang i situationer, som han fortryder - bagefter? Misbrugsekspert Henrik Rindom forklarer, hvad der sker i hjernen, når alkoholen går ind.

»Alkohol er det eneste organiske opløsningsmiddel, vi kender, der både kan optages i vand og fedt. Det trænger ind i alle celler. Det første, der bliver påvirket er de mest intelligente dele af hjernen.«

Frontallapperne, der styrer følelseslivet, eksekverer handlinger og er hjemsted for de kognitive funktioner, er de første, der står for fald, når alkoholen går i blodet.

»I frontallapperne sidder direktøren. Der er dér, alle beslutninger træffes. Når frontallapperne lammes, giver det plads til, at de mere primitive dele af hjernen tager over. Det giver grobund for det impulsive følelsesliv. Vi bliver mere aggressive, mere kærlige eller mere kede af det. Fordi direktøren ikke er hjemme til at modulere tilstanden.«

Undskyld

Dagen efter, når direktøren vender tilbage, er der virkelig dårlig stemning på kontoret:

»Så fortryder man det hele,« siger Henrik Rindom.

I Bendtners tilfælde er det mere end en gang endt i en undskyldning. Efter han i 2013 blev taget for spirituskørsel, skrev han dagen efter på sin Twitter-profil:

»Det er ikke okay at drikke og køre. Jeg tager det fulde ansvar.«

Og i sagen om taxichafføren, hvis bil, Bendtner tæskede med et læderbælte, spurgte magasinet Euroman ham senere:

»Ramte bondeangeren dig bagefter?«

Hvortil Nicklas Bendtner svarede:

»I stor stil.«

Endnu har fodboldspilleren ikke kommenteret på søndagens voldsanmeldelse.