Genoplev kampen minut for minut i LIVE-bloggen i bunden af artiklen.

FC København spiller 0-0 hjemme mod FC Porto i Champions League. Dermed kan FCK stadig nå ottendedelsfinalerne efter sidste gruppekamp ude mod Club Brugge.

FC København kan stadigvæk gå videre til ottendedelsfinalerne i Champions League inden den sidste gruppekamp mod Club Brugge om to uger, men allerede nu står det klart, at klubben spiller europæisk efter vinterpausen.

Med 0-0 på hjemmebane mod FC Porto er FCK nemlig sikker på minimum en tredjeplads i sin gruppe, hvilket udløser en billet til Europa Leagues 16.-delsfinaler.

Vejen til et avancement i Champions League er til gengæld blevet en anelse vanskeligere efter tirsdagens nullert, der var den anden i træk for FCK i Champions League.

Portugiserne har to point mere end FCK inden sidste spillerunde, og Porto møder på hjemmebane Leicester, der allerede er sikker på at vinde gruppen efter 2-1-sejr ude over Club Brugge.

For FCK's vedkommende var tirsdagens uafgjorte resultat ganske fortjent. I første halvleg styrede FCK kampen, mens Porto overtog taktstokken i anden halvleg.

FCK har fået fem point i sine tre hjemmekampe i gruppespillet, og holdet har ikke lukket mål ind.

D e gæstende portugisere ville være fint stillet med uafgjort, og holdet kom derfor på banen med en meget afventende tilgang til kampen, og FCK fik lov til at kontrollere.

I nærheden af eget mål stod Porto-spillerne kompakt og henviste FCK's angreb til kanterne.

Det er normalt en stor styrke for FC København, men i fraværet af Andreas Cornelius og Federico Santander var skydeskiverne Andrija Pavlovic og Benjamin Verbic noget mere usynlige i feltet.

To gange lykkedes det dog FCK at komme til en god mulighed før pausen. Først var det Pete r Ankersen, der tvang målmandsikonet Iker Casillas ud i en stor redning , og efter 39 minutter var Erik Johansson tæt på.

Den svenske forsvarsklippe var gået med frem og gemte sig ved bagerste stolpe. Youssef Toutouh tryllede på kanten og sendte frit et indlæg ind til Johansson, men svenskeren headede snert forbi mål.

Selve banen gjorde det heller ikke nemmere for de to hold at spille hurtigt og præcist. Adskillige spillere måtte blandt andet en tur i græsset efter at være gledet på det ujævne underlag.

Muligvis havde Portos spillere skiftet støvler i pausen, for i anden halvleg spillede holdet som forvandlet.

Pludseli g var det FCK, som var under pres, og Robin Olsen måtte blandt andet ty til en flot dobbeltredning for at holde André Silva fra at score. Tættere på kom Porto dog ikke.

I den anden ende formåede FCK ikke at genetablere holdets pres fra første halvleg, selv om størstedelen af de 32.036 prøvede at bære holdet frem ad banen.