Tak for det, Norge.

Den norske fodboldekspert Espen Solbakken er ikke i tvivl om, hvem der har flest gode spillere i det store play-off-brag mellem Danmark og Sverige.

 

BT har bedt ham lave et blandet landshold af de bedste svenskere og danskere. Set på antal er styrkeholdet klart i rødt-hvidt favør: 8-3.

Her er hans hold:

Mest bemærkelsesværdigt har han taget Thomas Delaney med i startopstilingen. Anføreren fra FC København, hvor Espen Solbakkens bror, Ståle, er træner.

»Delaney er en ledertype. Han har få landskampe i bagagen, men er vant til store kampe på europæiske niveau alligevel,« konkluderer Espen Solbakken, der er redaktionschef hos norske TV 2 Sporten:

»Jeg har valgt et hold i klassisk 4-4-2 i god Solbakken-ånd med to tunge forwards og en masse power på toppen. Midtbanen føler jeg er godt afbalanceret med Delaney i topform bagerst og en mere offensiv Eriksen. Her er danskernes største fordel i forhold til Sverige: De er bedre besat centralt end Sverige,« siger Espen Solbakken.

Han havde størst problemer med backerne, men endte med at tage en fra hvert land:

»I virkeligheden har Sverige to backer, som jeg rangerer over Durmisi, men hverken Oscar Wendt eller Ludwig Augustinsson er udtaget af Erik Hamrén,« siger Espen Solbakken.

Og hvem vinder så?

»Jeg tror på få scoringer, men at Danmark i sidste ende vinder. 1-0 sammenlagt – efter 0-0 i Stockholm og 1-0 i Parken. Sverige virker hårdt ramt af skader og forfald, men selv hvis alle spillere var tilgængelige, ville jeg alligevel have Danmark som favorit,« lyder Espen Solbakkens vurdering:

»Jeg har kun tre svenskere på mit hold, så det indikerer også lidt om min vurdering af styrkeforholdet mellem de to landshold. Og hvis Agger og Kjær kan stoppe Zlatan, er 80 procent af jobbet udført,« siger Espen Solbakken.