Clarence Seedorf har haft en glorværdig karriere som spiller, men det halter indtil videre lidt med trænergerningen.

Han var ti år i AC Milan, og hollænderen formåede at hive tre Champions League-trofæer og flere ligatitler hjem til Milano-klubben i sin imponerende aktive karriere.

Efter sit karrierestop blev Seedorf træner i klubben i januar 2014, hvor han efter blot fire måneder i spidsen for Milan fik stukket en fyreseddel i hånden. Resultaterne var ellers okay i hans korte periode, hvor han hentede fjerdeflest point af alle hold i Serie A og tog en derby-sejr mod rivalerne fra Inter.

Ikke desto mindre røg Milan-legenden på porten, og han siger nu til italienske La Gazetta dello Sport, at han ikke føler, at han fik muligheden for at klare sig som træner i Europa:

Foto: GIUSEPPE CACACE
Vis mere

»Jeg spillede 12 år i Italien. Efter tiden i Milan modtog jeg ingen tilbud. Fra mit hjemland, Holland, kom der heller ikke et opkald. Hvorfor har store mestre ikke nogen chance i Europa, hvor de var med til at skrive fodboldhistorie?«

Clarence Seedorf henviser til Patrick Vieira og Thierry Henry, der begge havde glorværdige spillerkarrierer, men må se sig henvist til trænerjobs i henholdsvis USA og Canada.

»For trænere er der ikke lige muligheder. Hvis vi ser på tallene, er der ingen sorte mennesker på de mest magtfulde positioner inden for fodbold.«

Seedorf mener, at det er problem, der er i hele samfundet. Samtidig siger han, at en større mangfoldighed vil klæde sporten, og at han gerne så, at man her gik forrest.

Clarence Seedorf er i øjeblikket uden job, da han under det afrikanske mesterskab blev fyret som landstræner for Cameroun.

Fyringen kom på baggrund af et skuffende nederlag til Nigeria i ottendedelsfinalen i 2019. Seedorf nåede at stå i spidsen for landsholdet i lige under et år.