Den danske Rosenborg-anfører Mike Jensen spillede en hovedrolle i at få Nicklas Bendtner til Norge. Desuden har landstræner Åge Hareide også været med på råd.

»Det startede lidt som en spøg.«

Sådan indleder Rosenborg-træner Kåre Ingebrigtsen den historie, han med glæde mindes i øjeblikket. Historien om, hvordan i alverden man fik ideen til at hente Nicklas Bendtner til den norske provinsby Trondheim.

Rosenborg var på jagt efter en angriber efter salget af danske Christian Gytkjær til tyske 1860 München. Man havde droppet den tidligere AaB-angriber Lukas Spalvis, og nu var jagten gået lidt kold, indtil den tidligere Brøndby-spiller Mike Jensen kom hen til sin træner med en besked.

»Mike Jensen kom hen til mig og sagde: ’Du må prøve at få Bendtner ud af Nottingham.’ Han sagde det lidt for sjov, men der var også en undertone af, at Mike rent faktisk mente, at vi burde forsøge,« fortæller Ingebrigtsen til BT.

Mike Jensens idé var noget, Rosenborg-træneren ikke helt kunne slå ud af hovedet. Det kunne klubbens sportschef Stig Inge Bjørnebye heller ikke.

»Vi tænkte, det nok ikke var muligt, men efter en times tid besluttede vi, at vi skulle i det mindste skulle give det et forsøg. Det værste, der kunne ske, var, at vi ville få et nej. Og vi besluttede os for at arbejde på det, indtil vi enten fik et klart nej eller et klart ja,« siger Ingebrigtsen, der afslører, at man desuden tog kontakt til den nordmand med mest viden om dansk fodbold for tiden. Danmarks norske landstræner Åge Hareide røg med på råd om ansættelsen af Bendtner.

»Vi har snakket meget med Åge undervejs. Han kender jo Nicklas, så ja, vi har rådført os med ham. Åge synes, at skiftet er en god ide, for han ønsker at få Nicklas tilbage i kampform så hurtigt som muligt,« siger han med henvisning til, at Bendtner igen i fremtiden kan blive aktuel for det danske landshold.

I Rosenborg kan man spore en vis lettelse og stolthed over tilføjelsen af Nicklas Bendtner til landets mest succesfulde klub.

»Det har været tre uger, hvor det har bølget lidt frem og tilbage, men Nicklas blev i den seneste periode mere og mere interesseret og positiv overfor, at det var det, han havde brug for lige nu. Til sidst var han overbevist, og det var derfor, det kunne lade sig gøre.«