Spillerforeningen og DBU er nået til enighed om en delaftale.

Det betyder, at VM-kvalifikationskampen tirsdag aften mod Kroatien bliver afviklet som planlagt, og at forhandlingerne om en forbedret landsholdsaftale til kvindelandsholdet er sparket til hjørne til efter kampen i Kroatien.

Spillerne på kvindelandsholdet møder ind til træning fredag middag, så de kan forberede sig på kampen på tirsdag.

Kim Hallberg, elitechef i DBU, er glad for, at der nu er en delaftale på plads.

»Den sidste tid har handlet alt for meget om konflikt – det har skadet Kvindelandsholdet og alle os, der hepper på dem. Nu har vi fuldt fokus på fodbold og forberedelserne til den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Kroatien på tirsdag. Vi glæder os til at træne og spille kamp,« siger han i pressemeddelelsen.

KVINDELANDSHOLDET SES I VIDEOEN SELVTRÆNE UNDER KONFLIKTEN.

Også Pernille Harder, anfører på landsholdet, understreger vigtigheden af, at der nu er en foreløbig aftale på plads, så kampen kan blive afviklet mod Kroatien.

»Det er vigtigt, at vi nu har fået en delaftale på plads, der gør det muligt at spille VM-kvalifikationskampene, og som samtidig betyder, at vi fra begge lejre har givet tilsagn om at forhandle videre og få en kollektiv aftale plads snarest,« siger hun.

Længe har det virket til, at forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen har været strandet. Forhandlingsklimaet har været så påvirket, at man tidligere har hentet mæglere ind blandt andet fra LO, og det nye er, at UEFA og FIFPro skal mægle mellem parterne, når de mødes efter Kroatien-kampen.

Egentlig skulle Danmark have spillet VM-kvalifikationskamp mod Sverige fredag aften, men den blev officielt aflyst torsdag formiddag på grund af konflikten mellem DBU og Spillerforeningen. Spillerforeningen ønskede umiddelbart ikke en del-aftale, og DBU sagde, at man ikke ville haste en ny aftale igennem.

Derfor kunne parterne ikke blive enige, men det er de så blevet nu. For en stund i hvert fald, for der venter stadig et slagsmål efter den kommende landskamp.

Det europæiske fodboldforbund UEFA ventes at åbne en disciplinærsag mod Danmark som følge af aflysningen af kampen i Sverige. Det ændrer deaftalen umiddelbart ikke på.