20.03.2016. Fodbold Alka Superliga. Brøndby IF vs. Esbjerg fB på Brøndby Stadion. Daniel Agger, Brøndby IF
20.03.2016. Fodbold Alka Superliga. Brøndby IF vs. Esbjerg fB på Brøndby Stadion. Daniel Agger, Brøndby IF Foto: Anders Kjærbye

Stoppe, blive eller gå. Daniel Agger skal tage sin karrieres største beslutning i en tid, hvor Brøndby er i noget lignende undtagelsestilstand.

Brøndbys største stjerne har forholdt sig tavs, siden Jan Bech Andersen blev afsløret som ’Oscar’ og Thomas Frank opsagde sig job for snart to uger siden. Men søndag aften åbnede Daniel Agger en smule op. Op om den seneste tids kaos, om en primitiv spillestil, en elendig bane og naturligvis udsigten til kontraktudløb om bare tre måneder midt i ’Cirkus Brøndby’.

Landsholdsanføreren ligner ikke en mand, der synes tilværelsen som den tilbagevendte søn i barndomsklubben, er lutter lagkage netop nu. Resultaterne er svingende, spillet værre og imens skaber klubben den ene negative overskrift efter den anden. Alt det sker i en periode, hvor Daniel Agger skal beslutte, om han vil forlænge sin kontrakt med Brøndby, forlade klubben eller stoppe en glorværdig karriere i en alder af bare 31 år.

Hvad siger du til de seneste par uger i Brøndby med Thomas Franks afgang og alt, hvad der ellers er sket?

»Det er selvfølgelig ærgerligt for Thomas. Jeg under ham det bedste. Men vi tager os ikke af alt det cirkus udenfor. Vi har valgt at stå sammen og forhåbentlig rykke endnu tættere sammen og fokusere på de kampe, vi skal spille og den, vi har. Alt det udenom forsøger vi at skubbe lidt til side, og det synes jeg egentlig har fungeret ok,« siger Agger.

Hvad gør det kaos der har været ved dine overvejelser i forhold til det kontraktudløb, du har til sommer?

»Jeg har mange overvejelser. Det har jeg næsten altid. Men jeg plejer også at holde dem for mig selv.«

Men spiller det ind på dine overvejelser?

»Naaah. Det, der spiller ind, er om jeg har lysten. Det er det eneste, det handler om.«

Spiller det ind, hvem der kommer som træner, hvis du skal fortsætte her?

»Ja, men lysten skal være der, før alt andet kan tages i betragtning. Så må vi se til den tid. Lige nu er det lysten, der driver værket.«

Men er lysten ikke sværere at finde med så meget kaos og så primitiv en måde at spille på?

»Jo. Men selv med primitivt spil, giver det lyst og mod på mere, hvis du skaber resultater. Men det skal vi så også gøre.«

Hvilken træner skal Brøndby finde for, at der er størst chance for, at du bliver og bliver ved med at spille?

»Som jeg sagde før, har det ikke så meget med det at gøre lige nu.«

Men hvilken træner har Brøndby brug for lige nu?

»Det er Troels’ (Bech, red,) opgave, og den er han også god nok til at løse.«

Den træner, Troels Bech finder i løbet af de kommende uger og måneder kommer til en klub, der ikke bare slås med problemer i bestyrelseslokalet, trænerrummet og på banen. Nej, også det mest basale – banen på Brøndby Stadion – skaber store panderynker. Det har den efterhånden gjort i måneds- ja nærmest årevis, og søndag aften var det helt slemt, da hjemmeholdet spillede 0-0 med bundholdet Esbjerg i en dårlig fodboldkamp.

»Det bedste vi kan gøre på en bane som den der er at give den alt, hvad vi har. Skal man sige det pænt, er banen jo elendig. Men vi spiller efter forholdene – det har vi prøvet før.  Selv det at spille primitivt var svært nogle gange,« siger Daniel Agger.

»Forholdene er åbenbart svære at lave om på lige i øjeblikket. Men vi må gøre, hvad vi kan,« slutter han.

Hvor lang tid Daniel Agger fortsætter med at gøre, hvad han kan på Brøndbys hold, er han lige nu den eneste, der ved.  De kommende to uger venter et tiltrængt åndehul for forsvarsspilleren, når han forlader klubben til fordel for landsholdet. Måske kan det gøre ham lidt klogere på fremtiden.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.