José Mourinho, Rio Ferdinand, Zinedine Zidane - og Michael Laudrup.

Det er blot nogle af de store navne, der fremover skal hjælpe UEFA i en helt særlig rolle. Det skriver The Times.

Forbundet har samlet en gruppe af toptrænere og tidligere spillere, der skal fungere som en gruppe af rådgivere med fokus på fodboldreglerne, dommere og fodboldkalenderen.

Ifølge mediet kom gruppen på plads tidligere på ugen, og 'det er første gang, der er sammensat en gruppe på så højt et niveau'.

En af de første opgaver bliver at kigge på reglerne omkring 'hånd på bolden', som Michael Laudrup også har kritiseret i forbindelse med sin ekspertrolle hos Viaplay, hvor han blandt andet dækker Champions League.

Det skete blandt andet tilbage i marts efter Manchester Citys kamp mod RB Leipzig, hvor førstnævnte fik et uhyre tvivlsomt straffespark, der efterfølgende blev diskuteret voldsomt.

»Så må de simpelthen gå ind og kigge specifikt på de her regler, det kan ikke nytte noget, det er uge ud og uge ind, vi diskuterer det her i en eller anden turnering, om det er i den hjemlige liga, europæiske ligaer eller landskampe. Det er gang på gang på gang,« sagde en ærgerlig Michael Laudrup om hands-situationen.

Gruppen, der indtil videre består af 20 medlemmer - blandt andre Carlo Ancelotti, Paolo Maldini, Luis Figo og Philipp Lahm - skal også diskutere VAR, der er kilde til mange debatter.

»Der er en stor frustration blandt dem, der har spillet eller været træner på højt niveau i forhold til nogle af de ting, der er sket i fodbold for nylig, og de føler ikke, de har haft en stemme. Bare se på VAR, hands-reglerne, de marginale offside-situationer. De skulle gøre spillet bedre, men gør de egentlig det?« siger et af gruppemedlemmerne til The Times.

Planen er, at gruppen skal mødes mindst én gang om året, og lige nu er hands-reglerne topprioriteten, lyder det.