Rigtig mange kendte danskere var samlet i Sct. Knuds Kirke i den central del af Odense tirsdag eftermiddag.

Årsagen var naturligvis, at målmandslegenden Lars Høgh blev bisat, efter han mistede livet 8. december. Fynboen blev 62 år.

Og det var en meget smuk bisættelse. Det fortalte Lars Høghs nære ven Michael Falch til B.T., da han kom ud af kirken.

»Det var selvfølgelig enormt sørgeligt og trist, som det er, når man sætter det sidste punktum,« sagde den 65-årige musiker og fortsatte:

Michael Falch og Poul Krebs inden Lars Høghs bisættelse.
Michael Falch og Poul Krebs inden Lars Høghs bisættelse. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Men der var også noget inspirerende over det. Jeg synes, at præsten holdt en meget stærk tale om kærlighedens væsen, som er så relevant i forhold til Lars Høgh.«

Michael Falch tilføjede, at han mener, at Lars Høgh er inspirerende som menneske, fordi han levede sit liv gennem åndelighed og kærlighed.

Lars Høghs nære ven understregede afsluttende, at det er helt specielt menneske, som Danmark har taget afsked med tirsdag.

»Det er ærgerligt, når vi skal herfra. Men sådan er det, og det hører livet til. Det er ekstra ærgerligt, når det er sådan en som Lars Høgh. Han havde altid kærligheden og tilliden med sig og ikke vreden eller aggressioner.«

Christian Eriksen og Kasper Schmeichel ankom sammen.
Christian Eriksen og Kasper Schmeichel ankom sammen. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Udover Michael Falch var flere store danske fodboldnavne til stede i Odense. Eksempelvis Christian Eriksen, som ellers ikke har vist sig offentligt mere end en gang siden kollapset i Parken 12. juni.

Den 29-årige fodboldstjerne havde inden tirsdagens bisættelse blot vist sig en gang efter den forfærdelige ulykke under Danmarks EM-åbningskamp mod Finland for et halvt år siden. Det var 28. november, da man kunne se ham under TV 2-udsendelsen 'Alle vores børn'.

Derudover tog Brian og Michael Laudrup, Peter og Kasper Schmeichel samt Kasper Hjulmand også plads i Sct. Knuds Kirke for at vise Lars Høgh den sidste respekt.

Målmandsikonet, som nåede hele 817 førsteholdskampe for OB, døde efter tre års kamp mod kræft i bugspytkirtlen. Han sov stille ind med konen Tine ved sin side.

Michael Laudrup var i Odense for at sige farvel til Lars Høgh tirsdag eftermiddag.
Michael Laudrup var i Odense for at sige farvel til Lars Høgh tirsdag eftermiddag. Foto: Claus Fisker
Vis mere