Den tidligere Manchester United-assistent og Brøndby-træner Rene Meulensteen mener, at Moyes selv er skyld i fyringen fra Old Trafford.

Den nu fyrede manager David Moyes er blevet beskyldt for at 'ignorere gode råd' fra rutinerede Manchester United-trænere og medarbejdere, og det skulle være en af grundene til, at han ikke magtede jobbet som cheftræner i en af verdens største klubber.

En der nu lukker op for posen, er Rene Meulensteen. Han røg på porten, da David Moyes tiltrådte og ændrede drastisk i trænerstaben omkring førsteholdet. Den tidligere Brøndby-træner mener, at Moyes selv er skyld i fyringen, da han undervurderede betydningen og presset i jobbet.

- Han valgte at gå sine egne veje, hvilket han var fuldt berettiget til at gøre, men jeg tror, ​​det gav bagslag for ham. Jeg er overbevist om, at indsatsen og resultaterne er en afspejling af, hvad der rent faktisk sker bag dørene, og det er bare ikke godt nok, at være 23 point fra toppen, udtaler Meulensteen til The Guardian.

- Man må ikke glemme at Moyes var en respekteret og dygtig manager i Everton i en periode på 11 år, men jeg advarede ham: Er du klar over, at du går fra en yatch til en luksusliner? Så stor er forskellen på at være manager i Everton og Manchester United. Det er ikke nok bare at arbejde hårdt på banen. Det er alt det der, omgiver Manchester United såsom spillerne, kampene, presset, stilen og identiteten. Det tror jeg han undervurderede.

Noget kunne tyde på, at Meulensteen stadig er lidt mavesur over, at han og mange af de andre rutinerede United-trænere blev udskiftet med Moyes' egen trænerstab, som han tog med fra Everton.

- Manchester United deroute i denne sæson er ubeskrivelig. De sidste fem år, hvor jeg var en del af staben, var de mest succesfulde år i Manchester Uniteds historie. Nu har klubben haft en dårlig sæson, hvor de ligger nummer syv, de er ude af Champions League i næste sæson, og pludselig, efter så mange års succes, sætter folk spørgsmålstegn ved, om klubben er god nok til en top fire-placering. Men jeg er ikke i tvivl om, at alt bliver bedre herfra, udtaler Meulensteen.