FC Midtjylland er videre til tredje runde af Champions League-kvalifikationen med samlet 3-0, efter Martin Pusic og Mikkel Duelund tirsdag aften sikrede de danske mestre en 2-0-sejr over Lincoln FC fra Gibraltar.

Det var ellers Lincoln FC, der kom bedst fra start i returopgøret, hvor FC Midtjyllands reservekeeper Mikkel Andersen blev testet flere gange.

FC Midtjylland begyndte dog at komme bedre med i løbet af halvlegen, hvor Pione Sisto endnu engang var i stort spillehumør.

Forløsningen kom i første halvlegs sidste minut, hvor det danske mesterhold scorede på en 'Midtjylland-classic'. Et hjørnespark fra Jesper Lauridsen fandt André Rømer ved bagerste stolpe. Han sendte bolden videre til Martin Pusic, som kunne heade bolden det sidste stykke over stregen.

Lincoln var derefter tvunget til at score tre mål på grund af reglen om udebanemål. Det så dog ud til at knække hjemmeholdet, og FC Midtjylland fik derfor mulighed for at spare nøglespillere som Erik Sviatchenko og Pione Sisto i løbet af anden halvleg.

Herefter stod den på automatpilot for FC Midtjylland, hvor den unge stjerne Mikkel Duelund  fik scoret til slutresultatet 2-0 i kampens sidste minut.

FC Midtjylland skal på tirsdag møde APOEL Nicosia fra Cypern, som to gange har spændt ben for danske hold i Champions League-kvalifikationen.

Både FC København i 2009 og AaB i 2014 blev sendt ud af kvalifikationen i de sidste afgørende kampe inden gruppespillet.