Lionel Messi sprudler og scorer to mål i FC Barcelonas sejr på 3-0 hjemme mod Deportivo Alaves.

Barcelona. Lionel Messi og Philippe Coutinho sikrede lørdag aften FC Barcelona en perfekt start på den nye sæson med en 3-0-sejr på hjemmebane mod Deportivo Alaves.

Messi er udnævnt til ny anfører for de forsvarende spanske mestre efter Andres Iniestas skifte til Japan, og argentineren tog ansvaret på sig ved at spille en fremragende kamp med to scoringer.

Alaves formåede at holde skansen i de første 45 minutter. Tættest på en scoring kom Messi, da han sent i halvlegen ramte overliggeren på et frispark.

Men i det 64. minut måtte Alaves kapitulere, da Messi brød måltørken med en scoring fra cirka 18 meters afstand på et frispark.

I stedet for at forsøge at løfte bolden hen over muren af Alaves-spillere, sparkede Messi bolden fladt ind i målet.

- Jeg havde ingen anelse om, at han ville sparke på den måde, men for os er det fantastisk, at han har så mange varianter, siger Barcelonas Sergio Busquets ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Scoringen var Barcelonas mål nummer 6000 i den bedste spanske fodboldrække.

To minutter senere var Messi tæt på igen, da han med et følt spark drejede bolden uden om flere modstandere og en sprællende Fernando Pacheco i Alaves-målet, men afslutningen ramte stolpen.

Senere var Luis Suarez alene igennem, men hans ikke særligt godt placerede skud blev pareret af Pacheco.

I det 83. minut slog den indskiftede Philippe Coutinho sejren fast på et oplæg fra Arthur, der er en Barcelonas fire nyindkøb op til sæsonen.

Og meget passende rundede Messi aftenen af, da han med brystet tæmmede en høj bold inde i straffesparksfeltet, afdriblede et par spillere og bankede bolden i nettet til slutresultatet 3-0.