Interview på DOC Italia på dockplatsen 10 i Malmø med den nye landstræner Åge Hareide, der officielt begynder i jobbet den 1. marts.
Interview på DOC Italia på dockplatsen 10 i Malmø med den nye landstræner Åge Hareide, der officielt begynder i jobbet den 1. marts. Foto: Nils Meilvang

Dansk-Boldspil Union (DBU) justerer nu 'Den Røde Tråd', som den tidligere landstræner Morten Olsen var en af intiativtagerne til. Det skriver TV2 Sport.

Morten Olsen har i høj grad været med til at præge landsholdets spillestil de seneste 16 år, og nu videreudvikler unionen så på det koncept, som landstræneren i sin tid var med til at begynde.

DBU's talentudviklingschef, Flemming Berg, siger i et interview med TV2 Sport, at spillestilen i fremtiden skal være mere fremadrettet og målsøgende. Det skal være dynamisk.

»Vi har analyseret os frem til, at i det vi kalder fase tre, altså i det målsøgende spil, der vil vi gerne blive endnu bedre. Og det har vi så sat fokus på nu,« siger Flemming Berg til TV2 Sport.

SOC-TPX/

Landsholdet har under Morten Olsen været kritiseret for at spille for meget sidelæns og for lidt direkte, men med flere dybdeafleveringer mellem midterforsvarerne og backerne vil DBU og den nye landstræner Åge Hareide forsøge at skabe endnu flere målchancer.

»Der skal hele tiden være en trussel fra en til to spillere, der er klar til at løbe i dybden - ned i modstanderens bagrum. Når hold er dygtige til at holde bolden oppe på den sidste tredjedel, og så kan true med dybdeløb, så bliver det rigtigt farligt,« siger Flemming Berg videre.

Først og fremmest bliver stilen implementeret på ungdomslandsholdene, men når Åge Hareide officielt tiltræder 1. marts som ny landstræner, så kommer Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og resten af A-landsholdet også til at indstille sig på den nye spillemæssige virkelighed.

Morten Olsen indkalder FC Københavns Thomas Delaney og FC Midtj

Et andet fokuspunkt bliver at få flere spillere med i feltet, når indlæggene kommer. Selvfølgelig for at blive endnu mere farlige foran mål.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.