Lyt til artiklen

Ikke mere europæisk klubfodbold i denne omgang.

Det bliver den barske virkelighed for fodboldfans verden over ifølge flere medier, herunder de store spanske medier Marca, AS, Sport og Mundo Deportivo.

Champions League og Europa League bliver angiveligt suspenderet en måned, melder sidstnævnte, og »de første kampe, som berøres af dette bliver ottendedelsfinalerne i Europa League, som skulle spilles torsdag«.

Derudover skriver det britiske medie Sky Sports, at centrale personer ønsker at suspendere turneringerne, da flere af holdene er berørt af coronavirus. Selv melder UEFA, at der afholdes et møde på tirsdag, hvor sommerens EM, europæiske turneringer og landskampe vil være på dagsordenen.

Liverpool vandt Champions League i 2019, men får turneringen en vinder i 2020?
Liverpool vandt Champions League i 2019, men får turneringen en vinder i 2020? Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Indtil videre har UEefa ikke givet nogen officiel udmelding, men det virker usandsynligt, at mange af opgørene kan gennemføres, da flere hold er berørt af coronavirussen.

Et af de berørte hold er storklubben Real Madrid, som torsdag meddelte, at holdet sendes i karantæne i 14 dage. Det skyldes, at en spiller fra klubbens basketafdeling er smittet med coronavirus, og holdene træner samme sted. Også Juventus er ramt, da forsvarsspilleren Daniele Rugani er testet positiv for sygdommen.

Derfor virker det umuligt, at holdene kan møde deres modstandere i den kommende uge, hvor Real Madrid efter planen skal møde Manchester City, og Juventus skal spille returkamp mod Lyon, grundet den høje smitterisiko.

Næste uge skulle Bayern München også have taget imod Chelsea, mens Napoli skulle have spillet mod Barcelona på Camp Nou. Nyheden nævnes også mange steder på sociale medier, blandt andet fra den italienske journalist Adriano Del Monte.

I Europa League er der også allerede opstået problemer i forhold til afvikling af kampe.

Både Inter-Getafe og Sevilla-AS Roma var udskudt på grund af den globale virus. Getafe nægtede at rejse til Milano, hvor coronaen raser, mens Roma blev nægtet at flyve til Sevilla af myndighederne.

Suspenderingen vil også gå ud over danske FC København, der tidligere torsdag meldte ud, at man regner med, at returkampen mod Istanbul Basaksehir planlagt 19. marts i Parken aflyses.

B.T. har været i kontakt med FC København, der indtil videre intet har hørt fra Uefa om en suspendering af Europa League.