Strømsgodset har indtil videre fredet Henrik Pedersen. Men spillerne kræver nu den danske træner fyret efter anklager om racistiske ytringer.

Det skriver TV 2 Norge.

Derudover skulle spillerne ifølge det norske medie kræve, at bestyrelsen også går af. Der bliver onsdag formiddag holdt møde mellem netop bestyrelsen og spillerne.

Et møde, der startede klokken 10, som skulle vare 'adskillige timer', og som kommer i kølvandet på nogle hektiske dage.

Mandag bekræftede den norske klub, at Henrik Pedersen fik lov til at fortsætte som træner, efter en sag om racisme var blevet undersøgt. I en pressemeddelelse skrev klubledelsen, at der var 'fuld tillid' til danskeren, og at man ikke kunne genkende anklagerne.

Han er ifølge flere norske medier af syv spillere blevet beskyldt for at udtale sig racistisk eller nedsættende mod dem. Efter klubben udtalte, at han fik lov til at blive siddende som træner, kontaktede spillerne den norske spillerforening NISO.

Ifølge mediets oplysninger hævder whistlebloweren, at Henrik Pedersen har kaldt ham for 'nigger' og 'idiot monkey' (en dum abe, red.). En oplysning, mediet har fra flere uafhængige kilder.

Overfor Discovery har Ivar Strømsjordet, der er daglig leder i den norske klub, bekræftet, at det er ordene, den danske træner er anklaget for at have sagt, men han siger, de ikke har kunnet finde frem til nogen, der har hørt det, samt at de har hørt begge parters version.

Henrik Pedersen
Henrik Pedersen Foto: Johan Gadegaard
Vis mere

B.T. har flere gange forsøgt at få en kommentar fra Henrik Pedersen, men det er indtil videre ikke lykkedes.

Ifølge TV 2 Norge holdt en spillergruppe i Strømsgodset et møde sent tirsdag aften, hvor de drøftede hele situationen. Et møde, der ifølge mediet først sluttede omkring klokken 21.

En spiller, der optræder anonymt, fortæller til TV 2 Norge, at det bliver vanskeligt at vende tilbage til en normal træning under Henrik Pedersen, når så mange spillere har klaget.

»Det bliver helt håbløst at vende tilbage. Der er forskellige meninger i spillertruppen, og det hjælper ikke, at cheftræneren går ud og provokerer efterfølgende ved at udtale, at han har fuld opbakning,« sagde spilleren tirsdag.

Mandag aften brød Henrik Pedersen selv tavsheden for første gang efter det, han selv kaldte 'nogle meget belastende dage'.

»Jeg har personligt ikke været i tvivl om, at anklagerne var grundløse, og jeg ville få renset mit navn. Men det været nogle meget belastende dage, hvor jeg på grund af klubbens interne undersøgelser har valgt ikke at kommentere sagen offentligt, fordi jeg ikke ville forstyrre den vigtige proces,« sagde den 43-årige dansker, der på det tidspunkt fortalte, han ikke ville kommentere yderligere.

VG skriver, at danskeren ser på sagen med alvor. Advokaten Erik Flågan bekræfter overfor mediet, at han er hyret til sagen. Derudover får han hjælp fra den danske advokat Peter Bøystrup. B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Bøystrup, men det har indtil videre ikke været muligt.

Henrik Pedersen har været i en lang række klubber før Strømsgodset – blandt andet har han haft flere roller i storklubben Red Bull Salzburg, været cheftræner i HB Køge og assistent i tyske Union Berlin.