Lyt til artiklen

Den tidligere tyske verdensmester Mesut Özil stopper karrieren med øjeblikkelig virkning.

34-årige Özil, der tidligere har tørnet ud for klubber som Real Madrid og Arsenal, var i kamp for sin nuværende tyrkiske klub Istanbul Basaksehir torsdag, da de tabte med 0-1 til Kayserispor.

Og nu skriver den tyrkiske journalist Yakup Cinar, der arbejder for mediet Fanatik, at Mesut Özil har fået sin kontrakt revet over og har besluttet at stoppe karrieren.

»Mesut Özil, som var med i de første 45 minutter af opgøret mod Kayserispor i går, tog ikke til Basaksehir-træningen i morges og fortalte sine holdkammerater, at han besluttede at stoppe med fodbolden,« skriver Yakup Cinar videre.

Mesut Özil skiftede i sommeren 2022 til Basaksehir. Nu tyder det på, at både hans tid i klubben og fodbolden er forbi.
Mesut Özil skiftede i sommeren 2022 til Basaksehir. Nu tyder det på, at både hans tid i klubben og fodbolden er forbi. Foto: Uncredited
Vis mere

Den offensive midtbanespiller skiftede fra Fenerbahce til Basaksehir i begyndelsen af ​​denne sæson.

På grund af rygproblemer har Özil kun spillet fire kampe i den tyrkiske i Süper Lig og 70 minutter i alt.

I sin karriere har Mesut Özil haft mange op og nedture, hvor de mest bemærkelsesværdige af dem har været i landsholdstrøjen.

Han har scoret 23 gange i 96 optrædener for Tyskland og spillet en afgørende rolle, da de blev verdensmestre i 2014 i Brasilien.

Det var uden tvivl hans karrieres højdepunkt, men Mesut Özils karriere på landsholdet fik en brat afslutning, da han nogle år senere anklagede Det Tyske Fodboldforbund (DFB) for mangel på respekt.