'Total krise'. 'Katastrofe'. 'Fiasko'. 'Til grin'.

Vendingerne i de spanske medier har været mange, efter Real Madrid tirsdag aften tabte 2-0 til Shakhtar Donetsk i Champions League. Nederlaget kommer nemlig på et tidspunkt, hvor storklubben slet ikke har fået det til at fungere, og nu er der også meldinger om, at træner Zinedine Zidane har mistet troen på et hav af stjernerne.

Det skriver den spanske avis Sport.

På den liste af spillere tæller blandt andre superstjernen Eden Hazard, der siden sin ankomst til hovedstadsklubben har skuffet mange med sløje præstationer og et væld af skader.

Foto: GLEB GARANICH
Vis mere

Heller ikke Martin Ødegaard, Vinicius Jr. eller Rodrygo har overbevist den franske legende om, at de kan føre Real Madrid ud af krisen, og derudover skulle Zidane ifølge avisen også være godt og grundig træt af attituden hos både Marcelo og Toni Kroos, der ellers er blandt de mest rutinerede kræfter i truppen.

Ligeledes er franskmanden frustreret over situationen med Isco, hvor luften mellem dem skulle være iskold, mens han samtidig har været skuffet over, at Marco Asensio ikke har præsteret på et højere niveau, efter han er vendt tilbage fra sin skade.

Ifølge Sport er der nærmest kun en håndfuld af spillere, som Zinedine Zidane fortsat har tiltro til. Her nævnes Sergio Ramos, Raphaël Varane, Ferland Mendy, Federico Valverde, Karim Benzema og Casemiro.

Splid eller ej, så er det formentlig ikke et sprudlende Real Madrid-omklædningsrum i øjeblikket.

Hazard er blandt de spillere, som Zidane angiveligt har mistet troen på.
Hazard er blandt de spillere, som Zidane angiveligt har mistet troen på. Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vis mere

Tirsdagens nederlag i Champions League var storklubbens femte i 15 sæsonkampe hidtil, og man er nu i overhængende fare for slet ikke at kvalificere sig videre til ottendedelsfinalerne i den fineste europæiske turnering.

Misser de det, ville det være en nedtur uden lige for Zinedine Zidane og hans mandskab, der for blot lidt over to år siden dominerede europæisk fodbold, da de i 2018 sikrede sig det tredje Champions League-trofæ i streg.

Men på trods af den spillemæssige krise, så har den franske træner gjort det klart, at han ikke har tænkt sig at sige op, ligesom han ifølge Sport heller ikke har dårlig samvittighed over tingenes tilstand.

Allerede i sommer gjorde han det nemlig klart for madrilenernes præsident, Florentino Perez, at truppen havde brug for fornyelse, men her var beskeden klar.

Kombinationen af coronasituationen og et stadion, der var under ombygning, var der ikke midler til at hente nye kræfter ind. I stedet var der faktisk brug for penge i klubkassen, og det forklarer samtidig, hvorfor Real Madrid valgte at skille sig af med Sergio Reguilón og Achraf Hakimi til henholdsvis Tottenham og Inter.

Real Madrid befinder sig lige nu på en fjerdeplads i den spanske La Liga, mens man i Champions League skal besejre Mönchengladbach i den kommende uge, hvis man vil sikre sig videre deltagelse i Champions League.