FC Barcelona og træner Xavi har store planer om at forstærke sig med en ung og brandvarm vaskeægte angriber til sommer.

Og hvem passer bedre til den profil end vores helt egen fodboldlandsholdskomet Rasmus Højlund?

Det skulle da lige være Vitor Roque, et 18-årigt brasiliansk stortalent, som ifølge den store FC Barcelona-sportsavis Sport er storklubbens prioritet nummer et, når det kommer til angrebsforstærkninger.

Men glipper det med at lokke Vitor Roque til storklubben, så står den danske landsholdskomet som næste mand på listen – sammen med en anden giftig 20-årig angriber, som har fået sit gennembrud i denne sæson, Gents nigerianske angriber Gift Orban.

Foto: ALBERTO LINGRIA
Vis mere

Sport skriver, at FC Barcelona-sportsdirektør Mateu Alemany har givet ordrer til sine scouts om at holde tæt øje med både Orban og den danske landsholdssensation, som har bombet kasser ind for Atalanta i Serie A og for Kasper Hjulmands mandskab i EM-kvalifikationen.

Rasmus Højlund betragtes således som et godt alternativ, hvis Vitor Roque fra Club Athletico Paranaense vælger at tage til en af de rige storklubber i Premier League – Chelsea og Arsenal har vist interesse – frem for at skrive kontrakt med FC Barcelona.

Den 20-årige eks-FCKer bliver dog ikke en billig herre, hvis FC Barcelona, som er finansielt trængte, skal have fingrene i ham. Skriverier fra det italienske går på, at Atalanta kræver op mod en halv milliard kroner, hvis de skal slippe deres guldfugl efter en enkelt sæsons tjeneste i den blå-sorte trøje i Støvlelandet.

Sport skriver dog, at den pris ikke nødvendigvis er helt korrekt og kan forhandles kraftigt ned, og så kan Barcelona godt være med.

Lyt til 'Transfervinduet – Ugens Rapport' - B.T.s nye hårdtslående podcast, der hver uge løfter Superliga-runden op i benene og ryster de bedste historier ud af kampene.

Lyt til seneste udsendelse herunder, hvor du kan høre panelets skarpe holdninger til Silkeborgs deroute, balladen med Uwe Rösler, der ikke længere vil være en god dreng, og Rasmus Falks bænkevarmertjans i FCK.