Lyt til artiklen

Knap 7,7 millioner kroner.

Så meget tjener den 22-årige norske superstjerne Erling Haaland. Om ugen.

Det svarer til en årsløn på mere end 383 millioner kroner, skriver Daily Mail.

Det er dog ikke Manchester City-spillerens grundløn, der gør ham til den klart bedst betalte spiller i England lige nu - men derimod hans bonusser.

Foto: LEE SMITH
Vis mere

Daily Mail skriver, at nordmanden får nogenlunde samme grundløn som en række af de andre højt betalte Manchester City-spillere, eksempelvis Kevin De Bruyne, men grundet sine »næsten garanterede bonusser«, der er præstationsbaserede, kan Haaland lægge yderligere 7,2 millioner kroner oven i sin grundløn hver eneste uge.

City formåede – grundet en lav frikøbsklausul – at hente Haaland i tyske Borussia Dortmund i sommer for 'kun' 51 millioner pund, svarende til omkring 434 millioner kroner

De penge har vist sig at være givet god ud, for Haaland har allerede scoret 19 mål i 12 kampe for City.

Ikke nok med det, har nordmanden også slået flere rekorder på sin vej.

Foto: PETER POWELL
Vis mere

Lørdag lavede han tre af seks mål, da Manchester United så eftertrykkeligt blev henvist til lillebrorpladsen i byen med 6-3, og det hattrick var selvfølgelig hverken hans første eller sågar det andet, men tredje i Premier League.

Ser man på nummer to på listen over de tre hurtigste hattricks i Premier League, er der en verden til forskel, da Michael Owen i sit tid brugte hele 40 kampe flere og i alt 48 optrædener på samme bedrift. Ruud van Nistelrooy skulle bruge 59 kampe, før han lavede ni mål i tre kampe.

Erling Haaland gjorde det i øvrigt i tre hjemmekampe i træk. Naturligvis endnu en rekord.

Nordmanden har kontrakt med Manchester City indtil juni 2027.