Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er endnu ikke officielt, at Andreas Christensen skifter Chelsea-trikoten ud med Barcelona-trøjen i den kommende sæson.

Men det spanske medie Marca er i hvert fald ikke i tvivl om, at den 25-årige dansker bliver holdkammerat med Piqué og Pedri i Barcelona til næste år.

Der er bare et problem: Christensens opgave ser meget svær ud, og derfor kommer mediet også med en dyster spådom om 'AC's fremtid.

I de seneste ti år er der ingen, der har gjort det, Andreas Christensen skal.

FC Barcelonas defensive indkøb over det sidste årti har nemlig langtfra været noget at prale af, hvor navne som Thomas Vermaelen, Jeremy Mathieu, Samuel Umtiti, Clément Lenglet, Jean-Clair Todibo, Jeison Murillo og Yerry Mina er blevet hentet ind.

Men ingen af dem er for alvor slået til.

Til gengæld nævner avisen Ronald Araujo og Eric García som nogle af de succeshistorier, klubben har haft i midterforsvaret, og netop de to har en ting til fælles: De er opfostret på Barcelonas mytiske talentakademi, La Masia.

Spillere som Marc Bartra og Oscar Mingueza er også eksempler på defensive spillere, der klarede cuttet fra ungdomsholdene og spillede sig på storklubbens førstehold, og Marca mener altså, at der danner sig et klart mønster i de defensive opture hos FC Barcelona.

De, der lykkes, er ungdomsspillere fra klubben. Et strålende eksempel herpå er klubbens største defensive profil, Gerard Piqué, der har været på holdet i mange år og er ved at udvikle sig til en Barcelona-legende.

Derfor mener Marca, at Andreas Christensens opgave ser svær ud – endda meget svær.

»Nu skal Andreas Christensen kæmpe for at blive den første midterforsvarsspiller, som kommer udefra, og som forstærker forsvaret uden at danne sprækker eller sprede tvivl i de seneste ti år,« skriver mediet.

»Udfordringen er serveret.«

Andreas Christensens kontrakt med Chelsea udløber til sommer. Det betyder, at danskeren kan skrive under med en anden klub, der ikke skal betale nogen overgangssum.