Ajax og Chelsea har onsdag indgået en mundtlig aftale, der til sommer sender Hakim Ziyech til London-klubben.

Det skriver det hollandske medie De Telegraaf.

Ifølge dem er de to klubber nået til enighed om en mundtlig aftale, der betyder, at Ajax-stjernen får den blå trøje på til sommer.

Nyheden kommer kort tid efter, at den engelske avis The Telegraph - der i øvirgt ingen forbindelse har til det hollandske medie - kunne fortælle, Chelsea-manager Frank Lampards drømmesigning var netop den 26-årige midtbanespiller.

Hakim Ziyech kan muligvis være på vej til at kalde sig for Premier League-spiller.
Hakim Ziyech kan muligvis være på vej til at kalde sig for Premier League-spiller. Foto: DAVID KLEIN
Vis mere

Faktisk skulle Chelsea have forsøgt at købe marokkaneren allerede i sidste måned, men det blev afvist af den hollandske storklub, der ikke ville miste en af deres største profiler midt i sæsonen.

Det fik efterfølgende Lampard til at opfordre ledelsen til at få lukket handlet hurtigt, så Ziyech kunne blive Chelsea-spiller til sommer.

Ifølge De Telegraaf betaler London-klubben omkring 45 millioner euro for Ajax-stjernen svarende til cirka 335 millioner kroner.

Det bliver dog understreget, at en anden klub stadig kan nå blande sig i kampen om Zitechs underskrift, og at det altså derfor ikke er 100 procent, før han sætter blæk på kontrakten.

Frank Lampard.
Frank Lampard. Foto: CHRIS RADBURN
Vis mere

Chelsea har da også med egne øjne set, hvad Hakim Ziyech kan, da han under Champions League-gruppespillet tilbage i november scorede et formidabelt frisparksmål mod klubben i et opgør, der endte 4-4.

Tidligere skulle Tottenham også have været interesseret i midtbanespilleren, men de endte i stedet med at købe Steven Bergwijn, der allerede er kommet godt fra start i klubben.

Hakim Ziyech skiftede i sommeren 2016 fra FC Twente til Ajax Amsterdam.

I denne sæson har marokkaneren scoret seks mål og lavet 13 assists i 18 kampe.