Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fremtiden ser alt andet end lys ud for Martin Braithwaite i FC Barcelona.

I hvert fald hvis man skal tro det store Barcelona-medie Sport.

Siden årsskiftet er danskeren dalet ned i bunden af angrebshierarkiet i den catalanske storklub, og derfor skal han væk fra Xavis mandskab hurtigst muligt.

I hvert fald hvis han skal gøre sig forhåbninger om at deltage i VM-slutrunden til vinter i Qatar, skriver Sport.

»Danskeren, som mere end nogensinde før har brug for kamprytme for at genfinde formen, er lige nu i bunden af Xavis liste over de foretrukne spillere i angrebet,« fremgår det.

Sidst i august blev Martin Braithwaite ramt af en knæskade mod Getafe, hvilket kostede ham adskillige måneder på sidelinjen.

Dermed var han ikke udtaget til Kasper Hjulmands landshold i efteråret.

Og selvom han er sin skade kvit igen, er der stadig meget langt til spilminutterne for Martin Braithwaite.

I vinterens transfervindue oprustede FC Barcelona gevaldigt på angrebsfronten, hvor man hentede spillere som Adama Traoré, Ferrán Torres og Pierre-Emerick Aubameyang.

Det har betydet, at Martin Braithwaites spilletid er smeltet gevaldigt siden årsskiftet. I 2022 har hurtigløberen blot spillet 24 minutter for FC Barcelona.

Siden deres tilgang har de tre nye offensive stjerner scoret 15 mål og lavet 10 målgivende afleveringer tilsammen. Aubameyang har eksempelvis scoret 9 mål og lavet en målgivende aflevering i 11 kampe.

Til sammenligning har Martin Braithwaite spillet 58 kampe, scoret 10 mål og lagt op til 5 i hele sin tid i FC Barcelona.

»Deres gode præstationer (Adama Traoré, Ferrán Torres og Pierre-Emerick Aubameyang, red.) har på en måde gjort ham udstødt, og den situation ser ud til at være vanskelig at komme ud af,« skriver Sport.

Avisen melder også, at Martin Braithwaite godt selv ved, at den beslutning, han træffer om sin fremtid til sommer – altså om han fortsætter i storklubben eller lader sig skifte – bliver afgørende for resten af hans karriere.

Ved tilgangen i 2020 skrev Braithwaite kontrakt med FC Barcelona indtil sommeren 2024.

I denne omgang har han fået for lidt spilletid for sin klub til at komme på landsholdet. Det er blandt andet derfor, Sport mener at vide, at Braithwaite skal væk, hvis han vil spille VM med Danmark.

Danmark møder Holland i morgen, lørdag, og Serbien på tirsdag i Parken.

Du kan selvfølgelig følge kampene på bt.dk.