Allerede fra 2022 kan Champions League-formatet, som vi kender det, være fortid.

Sådan lyder det tirsdag fra engelske Sky Sports, der kan fortælle, at flere af de største europæiske klubber arbejder på en ny udbryderliga, og at planerne i øjeblikket skrider fremad.

Man er endda så langt med arbejdet, at man lige nu kigger på en potentielt start allerede fra 2022, ligesom man forventer snart at kunne offentliggøre planerne.

Ifølge Sky Sports er Liverpool og Manchester United blandt de klubber, der står til at deltage i den nye turnering, der ifølge de engelske kilder vil betyde enden på Champions League, som vi kender den.

Derudover er klubber fra Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien også i forhandlinger om at blive blandt de stiftende medlemmer af det, der skal have titlen 'European Premier League'.

Sky Sports skriver, at der lige nu ved at blive samlet seks milliarder dollar svarende til cirka 38 milliarder kroner ind som startkapital til den nye turnering.

Kilder fortæller ligeledes til mediet, at Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, er involveret i det nye format, hvor det forventes, at op til 18 hold vil deltage i en turnering, der skal spilles i løbet af den almindelige europæiske sæson med hjemme- og udekampe.

De bedst placerede hold vil sidenhen spille i et knockout-format, hvor vinderen kan se frem til en præmiesum, der forventes at blive på flere hundrede millioner pund.

Ifølge Sky Sports arbejder både Arsenal, Chelsea, Manchester City og Tottenham på at kunne gøre Liverpool og Manchester United selskab i den nye europæiske turnering.

Over de seneste 20 år har der regelmæssigt været rygter om en stor europæisk udbryderliga, men indtil videre er det blevet ved snakken.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har med Uefa-præsident Aleksander Ceferin i spidsen offentligt ytret sin modstand mod en sådan liga adskillige gange.

I 2018 afslørede det tyske magasin Der Spiegel ud fra lækkede dokumenter, at der var planer om en ny udbryderliga. Det fik Sammenslutningen af Europæiske Ligaer (EL), som repræsenterer 25 nationale ligaer, til at kritisere planerne.

Sky Sports skriver, at der denne gang ikke er tale om en decideret udbryderliga, da klubberne ikke vil forlade de nationale ligaer.

Til gengæld kan den få stor betydning for, hvordan tv- og sponsorpenge bliver fordelt i Europa i de kommende år.

Den kan også få betydning for Champions League, som i det nuværende format er på plads frem til 2024. Spørgsmålet er, om turneringens status og struktur fortsat vil være den samme, hvis en række af de største klubber forlader den.

Hverken Uefa eller Fifa har ønsket at kommentere på Sky Sports historie.