Nye belastende beviser skulle i den grad placere Karim Benzema centralt i sex-afpresningssagen mod landsholdskollegaen Mathieu Valbuena.

Det meddeler den franske radiostation Europe 1, der citerer politiets udskrift af en aflyttet telefonsamtale, hvor Real Madrid-stjernen taler med en af bagmændene til afpresningen.

Det er en samtale, der skulle være foregået den 6. oktober – i øvrigt få dage inden testkampen i Parken mellem netop Frankrig og Danmark (det var den 11. oktober).

I telefonsamtalen skulle Karim Benzema fortælle en af afpresserne om den samtale han tidligere på dagen havde haft med Mathieu Valbuena i det franske landsholds træningslejr i Clairefontaine. Her skulle Karim Benzema havde præsenteret landsholdskollegaen for eksistensen af sex-videoen - med Lyon-spilleren i hovedrollen.

Karim Benzema i politiets varetægt.
Karim Benzema i politiets varetægt. Foto: MATTHIEU ALEXANDRE
Vis mere

I den 20 minutter lange samtale med bagmanden skulle Karim Benzema blandt andet fortælle, at landsholdskammeraten først troede, der var tale om en joke:

»Jeg sagde til ham: ’Du skal få fat i pengene, og så skal de mødes med fyren. Han vil mødes med dig i Lyon, og jeg giver dig mit ord på, at der ikke findes en kopi af videoen,« skulle Karim Benzema sige i telefonoptagelsen.

I sagen skulle fodboldspilleren være blevet kontaktet af nogle kriminelle barndomsvenner, der var i besiddelse af en sex-video med Mathieu Valbuena. De ville have Karim Benzema til at hjælpe med afpresse landsholdskollegaen for et beløb svarende til lige under en millioner kroner.

Karim Benzema efter at han blev afhørt i retten.
Karim Benzema efter at han blev afhørt i retten. Foto: MATTHIEU ALEXANDRE
Vis mere

Karim Benzema skulle videre fortælle i telefonsamtalen, at Mathieu Valbuena skulle have spurgt til, om man i videoen kunne identificere ham tydeligt. Eksempelvis via nogle kendetegnende tatoveringer.

»Jeg sagde til ham: ’Man kan se alt. Jeg så den for en uge siden, inden jeg kom hertil (i landsholdslejren, red.)’,« skulle Karim Benzema så have sagt.

For herefter at have fulgt op med en utvetydig opfordring.

»Jeg sagde til ham: ’Gør som du vil, det er dit liv, men nu har jeg advaret dig’,« skulle det lyde fra Karim Benzema til bagmanden.

Real Madrid-spilleren var i sidste uge anholdt af det franske politi, der holdt landsholdspilleren indespærret i 24 timer. Han er nu sigtet i sagen og har erkendt, at han har været indblandet i afpresnings-sagen.

Real Madrid-træner Rafael Benitez havde udeladt Karim Benzema fra truppen til weekendens kamp mod Sevilla i Primera Division.

OPDATERING: Ifølge den spanske avis Marca skulle Benzema nu have valgt at sagsøge Europe 1 for at have viderebragt samtalen.