Det bliver en check med en masse nuller, som skal udskrives, hvis en storklub vil købe Christian Eriksen denne sommer.

Den eftertragtede danske landsholdsstjerne er klar til et klubskifte – og prisen er sat: Det lyder på mere end 100 millioner euro. Altså omkring 850 millioner kroner.

Det vil naturligvis gøre fynboen til Danmarks klart dyreste fodboldspillere – og også en af verdens dyreste.

Det er den store engelske avis The Times, som afslører det vilde beløb, som Tottenham-bossen Daniel Levy kræver for sin danske guldfugl.

Foto: OSCAR DEL POZO
Vis mere

Når man tager i betragtning, at Christian Eriksen kun har et år tilbage af sin kontrakt med London-klubben, er det et beløb i den absolut højere ende, hvilket kan give anledning til, at Eriksen-transfersagaen nok trækker yderligere ud denne sommer.

Spillet om Christian Eriksens fodboldfremtid gik ellers ind i en ny og afgørende fase, efter at den danske landsholdsstjerne i går meldte ud, at han er klar til at skifte klub til sommer efter seks år i Tottenham.

»Jeg føler, at jeg er på et punkt i min karriere, hvor jeg måske gerne vil prøve noget nyt (...) Jeg håber, der kommer en afklaring i løbet af sommeren. Det er planen,« sagde Eriksen blandt andet i Danmarks landsholdslejr.

Nyheden om Eriksens udmelding, som er den første klare af slagsen fra hans mund, er siden gået kloden rundt. Kort efter blev Eriksens citater bakket op af hans agent, Martin Schoots:

»I sidste sæson var tre klubber – to engelske og en udenlandsk – interesseret i at betale et stort beløb for ham til Spurs. Fra klubben lød der et no-go. Jeg har det indtryk, at situationen er en anden nu,« citeres Martin Schoots for at sige til dagbladet Evening Standard.

Stort set alle engelske og spanske sportsmedier har rapporteret om Eriksens interesse i nye udfordringer, og flere udenlandske medier har det som en af dagens største nyheder.

Danmarks altoverskyggende stjerne ses som et af de varmeste transferemener i flere af Europas største klubber.

Særligt Real Madrid skulle ifølge skriverer i den spanske fodboldspresse og i England være langt fremme i processen med at sikre sig Eriksens underskrift. Også klubber som Juventus og Paris Saint-Germain skulle spøge.