Lyt til artiklen

Inden ugen er ovre, kan Andreas Christensen være fortid i FC Barcelona.

Ja, du læste rigtigt.

For danskeren, der kom til storklubben for en måned siden, er fortsat ikke registreret inden La Liga-starten i weekenden. Og nås det ikke, har han en særlig klausul i sin kontrakt, der gør, at han kan forlade klubben.

Det skriver ESPN.

Andreas Christensen kan allerede snart være fortid i FC Barcelona igen.
Andreas Christensen kan allerede snart være fortid i FC Barcelona igen. Foto: Ethan Miller
Vis mere

FC Barcelona kæmper i øjeblikket med økonomiske problemer af historiske dimensioner, hvilket gør, at klubben ikke holder sig inden for den spanske lovgivning i forhold til størrelsesordenen af klublønninger i forhold til indtægter.

Det har betydet, at man har hentet en række spillere ind, der først kan registreres til at spille fodbold i Spanien, når andre spillere har forladt klubben, og der er kommet lidt luft i lønningsbudgettet. Og netop den situation kan gøre, at 'AC's karriere i det spanske bliver rekord kort.

Ifølge kontrakten kan han smutte fra Barcelona gratis, hvis ikke han er registreret inden sæsonåbneren i La Liga på lørdag mod Rayo Vallecano. Kampen spilles klokken 21.

Nyindkøbet Franck Kessié er i præcist samme situation som danskeren, men spillere som Robert Lewandowski, Raphinha og Jules Koundé har ikke samme mulighed, da klubben betalte for at hente dem.

AC og Kessié var derimod ganske gratis.

Ifølge ESPN ser det dog ikke sandsynligt ud, at spillerne forlader klubben allerede nu, da klubben teknisk set har ret til at registrere spillere indtil slutningen på måneden.

I løbet af sommeren har FC Barcelona brugt cirka 150 millioner euros – svarende til 1,1 milliarder kroner. Brasilianske Raphinha blev hentet i Leeds for cirka 432 millioner kroner, mens stjerneangriberen Robert Lewandowski har kostet cirka 335 af slagsen.

Franske Jules Koundé, der er hentet i Sevilla, kostede 372 millioner kroner.

Over sommeren har Barcelona dog sikret sig over 4 milliarder kroner ved at sælge sine tv-rettigheder nationalt i de kommende 25 år.

Men beløbet har altså ind til videre vist sig ikke at være nok til at registrere alle de nye indkøb.

Heller ikke Barcelona-spillerne Sergi Roberto og Ousmane Dembélés forlængelser med klubben er registreret endnu.