Mere Guinness. Mere Irish stew. Mere Irish coffee. Mere Dublin, en af vores favoritbyer.

Kom med det, vi elsker det!

Danmark har endnu en gang overgået Irland og kvalificeret sig til en slutrunde.

Det blev ikke til nogen røvfuld som 5-1-afklapsningen i 2017, der sendte Danmark til VM i Rusland, men mindre kunne bringe os lige så højt på strå: Danmark spillede mandag aften 1-1 mod Irland på Aviva Stadium og er klar til EM. Martin Braithwaite blev den danske helt med sit mål mod slutningen af kampen, og så gjorde det mindre, at Irland fik udlignet.

Opgøret var den sjette dyst på to år mellem de to hold, og rekorden hedder nu én dansk sejr og fem uafgjorte kampe, så selv om danskerne er blevet lidt mætte af at møde Irland, er historien på måltavlen en anden.

Til sommer dufter det nemlig igen af slutrunde med dansk deltagelse og for første gang på dansk jord.

For to år siden fik Danmark den værst tænkelige start på samme bane, da Shane Duffy efter seks minutter bragte et fuldt stadion i ekstase med en chokerende scoring, og næsten i samme minut blev danskerne atter ramt af en nedtur i denne kamp.

En af de vigtigste grundpiller på det danske mandskab Thomas Delaney mistede bolden på midten af banen, og i et forsøg på selv at generobre den, fik han sat så hård en tackling ind på Alan Browne, at han måtte udgå med en skade i benet til fordel for Pierre-Emile Højbjerg.

En bét for Åge Hareide, at landstræneren så tidligt i kampen måtte justere og bruge sin første indskiftning.

Nordmandens hovedbrud blev kun større i takt med, at blodet lidt senere fossede ned ad ansigtet på Andreas Cornelius efter en hovedstødsnærkamp med John Egan.

Andreas Cornelius, hvis fysiske styrke skulle udnyttes i en på forhånd givet duelkamp, gik også ud i første halvleg med en baglårsskade, og Kasper Dolberg med nogle helt andre kompetencer kom ind. På dette tidspunkt så det ud til, at irerne havde kampen, lige hvor de ville have den.

Kun en sejr ville imidlertid sende Irland til EM, mens alt andet ville give en dansk fest. Så det var svært at sige, hvem det bekom bedst, at pausestillingen var 0-0 efter 45 meget chancefattige minutter, hvor det mest af alt blev en slåskamp og kun med to udmærkede chancer fra Christian Eriksen og Conor Hourihane.

I den irske presse er der på kampdagen spekuleret kraftigt i, at det ville være til hjemmeholdets fordel uden scoringer frem til kampens sidste minutter, men sådan tænkte spillerne fra den grønne nation ikke, for de kom ud til anden halvleg med fuld angrebsiver, mens de danske spillere så ud til først og fremmest at spekulere i at holde målet rent.

Simon Kjær, Mathias 'Zanka' Jørgensen og især Pierre-Emile Højbjerg var dem, som gik ind og tog et kæmpe ejerskab i kampen med erobringer, hjerte og kloge spilninger, mens Kasper Dolberg aldrig ind i opgøret og virkede skræmt af den fysisk betonede modstander. Også Lasse Schöne og Jens Stryger Larsen lavede dårlige indsatser på banen.

Forløsningen kom dog fra to helt andre spillere. Henrik Dalsgaard besluttede sig efter et indkast for at gå til angreb i stedet for at spille bolden sikkert tilbage, og pludselig havde han snydt sin modstander og smed med et perfekt indlæg med venstrebenet bolden ind til en flyvende Martin Braithwaite, som akkurat fik kattepoten på.

Braithwaite snød både offsiden og alle irerne, og så betød det altså intet i det samlede regnskab, at Matt Doherty med fem minutter igen bragte kaos og spænding tilbage i kampen med sit hovedstødsmål. Danmark holdt stand, og nu er vi klar til EM på hjemmebane. Tak for Irland.