Lyt til artiklen

Han har stået for to burgere på McDonald's menukort, men nu er det slut.

For tirsdag skrev Ekstra Bladet, at den tidligere kok på fodboldlandsholdet, Per Thøstesen, fik stadfæstet sin dom på 40 dages ubetinget fængsel.

Thøstesen var en del af de anerkendte kokke, som har produceret nye specielle burgeropskrifter til den store fastfoodkæde i det såkaldte Homestyle-univers – heriblandt kokkene Henrik Jyrk og Paul Cunningham.

Og som konsekvens af stadfæstelsen har McDonald's valgt at droppe samarbejdet med øjeblikkelig virkning, lyder det i en sms til B.T.

'McDonald's er en familierestaurant, og vi tolererer selvfølgelig ikke vold. Derfor har vi også truffet beslutning om at stoppe salget af Per Thøstesens burger og afbryde det igangværende samarbejde', skriver kommunikationschef Fannie Pramming.

McDonald's ved Rådhuspladsen i København, mandag den 25. januar 2021. Den amerikanske fastfoodkæde McDonald's kommer med årsregnskab torsdag den 28. januar 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
McDonald's ved Rådhuspladsen i København, mandag den 25. januar 2021. Den amerikanske fastfoodkæde McDonald's kommer med årsregnskab torsdag den 28. januar 2021.. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) Foto: Emil Helms
Vis mere

'Restauranterne får her til aften besked om, at den (burgeren, red.) skal tages af menuen', supplerer kommunikationschefen.

Per Thøstesen nåede at producere Homestyle Smokey Cheese sidste sommer, og i øjeblikket er hans Homestyle Chicken Hot Curry aktuel på menukortet.

Overfaldet fandt sted i februar 2021, hvor Thøstesen ifølge retten slog en taxachauffør to gange med flad hånd, så sidstnævnte mistede to tandproteser. Kokken var beruset under episoden.

Som B.T. skrev det for et år siden, da sagen blev behandlet i byretten, handlede uenigheden om byttepenge – konkret 35 kroner – som Per Thøstesen mente, taxachaufføren skyldte ham.

I byretten forklarede han, at han den februaraften havde taget en taxa for at komme hjem. Men af uklare årsager havde chaufføren stoppet taxaen et stykke fra hjemadressen. Han ville ifølge kokkens forklaring ikke køre længere.

165 kroner stod der så angivelig på taxameteren. Kokken stak med egne ord chaufføren 200 kroner, og herefter startede diskussionen.

Her endte det med, at taxachaufføren angivelig steg ud af taxaen for at hive Thøstesen ud. Undervejs nægtede kokken at aflevere bilens dankortterminal, indtil han fik sine byttepenge igen.

Taxachaufførens forklaring var dog noget anderledes. Efter eget udsagn ville han gerne betale byttepengene tilbage, men det var ikke det, Thøstesen ville have. Han ville have hele beløbet igen, forklarede chaufføren.

Herefter skulle kokken ifølge chaufføren først have slået ham med knyttet næve i hovedet, mens de var i taxaen.