Det albanske medie syri.net skrev kort før Albaniens kamp mod Armenien, at sidstnævnte nation havde mødtes med danskere og en dansk-armensk forretningsmand, som havde lovet 'en præmie' til Armenien for et godt resultat set med danske øjne. Dansk Boldspil-Union (DBU) afviser et hvert kendskab til historien.

Aftalt spil eller blot drillerier mellem østeuropæiske nationer? Beskyldningerne om fixede resultater fyger rundt, efter Armenien søndag tabte 0-3 til Albanien og dermed sendte Danmark i playoff-runde.

Mandag kom det frem, at albanske og serbiske medier mente at vide, at fire armenske landsholdsspillere var blevet betalt et millionbeløb i euro for at tabe søndagens kamp mod Albanien.

Kampen var ligegyldig for armenerne, der forlængst havde udspillet deres rolle i EM-kvalifikationen og blot fået to point i de foregående syv kampe. Modsat var opgøret, der blev spillet i den armenske hovedstad Jerevan, helt afgørende for Albanien, der med en sejr kunne sikre sig andenpladsen i Gruppe I og dermed direkte kvalifikation til næste års EM i Frankrig. På bekostning af Danmark, der inden kampen lå to point foran.

Albanerne havde altså mere at spille for, og allerede i det niende minut kom gæsterne da også foran, da den armenske forsvarsspiller Hovhannisyan lavede selvmål. Armenerne spillede generelt en forfærdelig kamp, og senere blev det også 2-0 og 3-0 til Albanien, der kunne begynde at se EM nærme sig med hastige skridt.

Efter kampen forsøgte en resignerende armensk landstræner at sætte ord på nederlaget.

»Der var kun ét hold på banen, og det var Albanien. Jeg prøvede at hjælpe holdet, men der kom intet ud af det. Vi spillede virkelig dårligt,« sagde landstræner Sargis Hovsepyan ifølge armenske medier.

Men var det urent trav, da Armenien faldt sammen? Det mente den albanske portal opozita.com, der mandag skrev, at tre forsvarsspillere samt en målmand på det armenske landhold var blevet betalt i alt 2 millioner euro - cirka 15 millioner kroner - for at tabe kampen.

Men allerede søndag kom de første meldinger om matchfixing - dog med omvendt fortegn. Det albanske medie syri.net skrev nemlig kort før kampen, at danskere havde mødtes med det armenske forbund, og at armenerne var blevet lovet en stor præmie, hvis de vandt over Albanien - og dermed lod Danmark beholde andenpladsen. Danskerne skulle ifølge syri.net have mødtes med det armenske forbund sammen med en dansk forretningsmand med armensk baggrund. Der meldtes ikke mere om, hvem danskerne var, eller om de havde en forbindelse til DBU.

DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer, afviser ethvert kendskab til, at der skulle være lovet penge eller nogen form for præmier til andre nationer. Han siger, at fodboldforbundet ikke vil kommentere på netmediernes historier. DBU forholder sig i ro, indtil der kommer en officiel henvendelse eller en direkte beskyldning mod forbundet.

Historien om det påståede danske forsøg på matchfixing baserede sig ifølge syri.net på armenske medier, men det har ikke været muligt at finde disse armenske artikler. BT har kontaktet syri.net for at få overblik over, hvor historien stammer fra, men indtil videre uden svar.

BT har også taget kontakt til UEFA, der dog hverken vil be- eller afkræfte, at der kigges på kampen mellem Armenien og Albanien.