Prins William har fået nok. Nok af racistiske og diskriminerende kommentarer på nettet.

Og derfor blander det britiske kongehus sig nu i den omfattende boykot af de sociale medier, som Premier League-klubberne har iværksat denne weekend.

Det skriver hertugen af Cambridge på den officielle Twitter-konto 'The Duke and Duchess of Cambridge'.

'Som præsident for Fodboldforbundet i England (FA), støtter jeg hele fodboldmiljøets boykot af de sociale medier denne weekend,' skriver prinsen i et opslag.

Boykotten sker for at sætte fokus på de øgede problemer med racistiske og diskriminerende kommentarer på sociale medier rettet mod spillere, trænere og dommere.

FA og Premier League-klubberne har derfor valgt at markere utilfredsheden med brugen af de sociale medier ved at sætte både Facebook, Instagram og Twitter på pause fra fredag eftermiddag og frem til midnat mandag aften.

Også Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har valgt at følge de engelske klubber trop. Det forklarede Uefa-præsident Aleksander Ceferin torsdag.

»Det er på tide, at fodbolden tager et standpunkt. Jeg er imponeret over den solidaritet, spillere, klubber og andre interessenter har vist,« sagde han.

Enkelte klubber har tidligere midlertidigt lukket deres konti på sociale medier, efter at deres spillere har været mål for racistiske udtalelser.