Da Markus Henriksen stod og jublede i omklædningsrummet, tændte han sin mobiltelefon. Og der så han den. Sms'en fra svigermor.

»Jeg vidste, at det var op over, så det kunne ske når som helst. Det var en dejlig følelse,« siger den norske landsholdspiller.

For det var en god besked, der var tikket ind.

Mens Markus Henriksen mandag aften havde spillet Nations League-kamp med det norske landshold på Cypern - og vundet med 2-0 - havde hans hustru, Anne Helene, født parrets tredje barn, en pige.

Markus Henriksen (th.) i kampen mod Cypern.
Markus Henriksen (th.) i kampen mod Cypern. Foto: KATIA CHRISTODOULOU
Vis mere

»Jeg fandt ud af det 10 minutter efter kampen. Jeg stod og jublede med gutterne i omklædningsrummet, da jeg kiggede på telefonen, og så var der massevis af lykønskninger og billeder,« siger Markus Henriksen til Adresseavisen.

Han havde også overskud til at sende en hilsen hjem til Trondheim.

»Det var en speciel følelse. Jeg er utrolig stolt og må give honnør til min hustru, som lod mig være med her og spille kampene her, selv om det var tæt på terminen,« siger Markus Henriksen.

Han har været væk hjemmefra i flere dage, da det norske landshold i fredags spillede Nations League-kamp i Slovenien.

Norsk jubel. Det er Markus Henriksen med nummer 19 på maven.
Norsk jubel. Det er Markus Henriksen med nummer 19 på maven. Foto: YIANNIS KOURTOGLOU
Vis mere

Med mandagens sejr over Cypern sikrede Norge sig førstepladsen i sin Liga C-gruppe og dermed oprykning til liga B. Det er herfra, det danske landshold er rykket op på bedste niveau, Liga A.

Markus Henriksen spillede hele kampen på midtbanen, mens de to norske mål begge blev scoret af Ola Kamara. Øverst i artiklen kan du se Christian Eriksen afvise, at det danske landshold er kedeligt

Danmark sluttede mandag aften Nations League af med en nulløsning mod Irland - her kan du se de karakterer, de danske spillere fik for indsatsen.

»De må vælge deres taktik. Og vi må arbejde på vores. De forsvarede sig godt, selvom vi også fik nogle chancer. Det er svært at nedbryde, og de her kampe er svære, for vi skal hele tiden være klar på kontraangreb. Det er deres valg med den taktik,« sagde den norske danske landstræner, Åge Hareide, om den begivenhedsforladte kamp.